---
Manhattan Associates lanceert Extended Supply Chain Execution Strategie

---
Nieuwe strategie bevordert de 'Operational Excellence' van klanten
Londen (UK), 28/03/2002

Manhattan Associates heeft zijn Extended Supply Chain Execution (x-SCE) -strategie gelanceerd. Deze beantwoordt aan de behoefte van bedrijven die de efficiëntie van hun supply chain willen verbeteren om hun inkomsten te verhogen en kosten te drukken. De nieuwe x-SCE-strategie is gebaseerd op drie sleutelelementen: samenwerking, uitvoering en optimalisering. Klanten kunnen hun 'Operational Excellence' verbeteren, niet alleen binnen de onderneming maar ook in hun samenwerking met leveranciers, klanten en transportpartners.

De nieuwe x-SCE-strategie van Manhattan Associates integreert de eigen toepassingen van de onderneming in één platform. De uitvoering van de supply chain wordt tot een belangrijk competitief voordeel omgebogen door de efficiëntie ervan te optimaliseren. Zowel de tevredenheid van de klanten als van de aandeelhouders wordt zo gewaarborgd. De verschillende toepassingen zijn niet alleen bestemd voor het beheer van de interne processen maar verzorgen eveneens de integratie van de leveranciers, klanten en transportpartners.

Recente voorbeelden van concrete ROI bij Manhattan Associates-klanten die deze x-SCE-toepassingen geïmplementeerd hebben zijn ondermeer: 80% verkorting van de verwerkingstijd van orders, een verlaging van de arbeidskosten met 30%, een verhoogde order-accuratesse tot 99.9% en een reductie van de transportkosten met 42%.

Dergelijke optimaliseringen worden steeds belangrijker nu klanten meer eisen stellen op het gebied van ondermeer verpakkingsmogelijkheden en orderpersonificatie. Bovendien wordt de supply chain van bedrijven steeds complexer doordat ze nieuwe verkoopskanalen toevoegen, meer diensten uitbesteden en geavanceerde planningssystemen gebruiken. Een optimale uitvoering van de supply chain is daardoor geëvolueerd van een tactische noodzaak naar een strategische succesfactor.

Samenwerking, uitvoering en optimalisering zijn de drie sleutelelementen waarop de nieuwe x-SCE-strategie gebaseerd is:
Real-time samenwerking veronderstelt de synchronisatie van sleutelprocessen en de daarmee gepaard gaande informatiestromen zoals tradingpartner informatie, global inventory visibility (GIV) en supply chain event management (SCEM). Het doel is een onafhankelijke supply chain te creëren die intelligent inspeelt op processen als het opslaan, ontvangen, verzamelen, verpakken, verzenden en terugbrengen van goederen.
Gestroomlijnde uitvoering veronderstelt de perfectionering van de fysieke processen in en rond het magazijn en distributiecenter. Daartoe heeft een organisatie een robuuste en schaalbare toepassing nodig die de grotere ordervolumes en de daaraan gekoppelde groeiende complexiteit van de orderverwerking aan kan.
Real-time optimalisering veronderstelt het gebruik van technieken die de processen binnen het distributiecentrum efficiënter maakt. Het gaat om instrumenten die problemen aanpakken die te complex of te tijdrovend zijn om handmatig op te lossen. Deze oplossingen bevatten ondermeer aspecten van business intelligence, order processing, werk en facility optimalisering.

Het volledige x-SCE-aanbod van Manhattan Associates bevat ondermeer:


-MA Fulfill: een uitgebouwde set warehouse management systemen die voor een optimaal beheer van de processen in het distributiecentrum zorg dragen. Deze systemen zijn eveneens geschikt voor de verwerking van complexe orders voor kleine goederen die bijvoorbeeld de direct-to-consumer markt typeren.


- MA Deliver: een functioneel en flexibel TMS (transportation management system). Het systeem is sterk verbonden met de MA FulFill- suite en zorgt er ondermeer voor dat klanten in vrachtkosten, back end processen en arbeidskosten kunnen besparen.


- MA Optimize: een combinatie van business intelligence, labour en facility optimisation-toepassingen waarmee bedrijven arbeid-, ruimte- en tijdskosten kunnen reduceren.


- MA Collaborate: een oplossing die de synchronisatie van de processen en informatie van een onderneming met die van klanten en leveranciers beoogt waardoor de dienstverlening verbeterd en kosten gespaard kunnen worden.
---
END

---
Over Manhattan Associates (www.manh.com)
Manhattan Associates is wereldwijd leider in oplossingen voor het beheer van de supply chain en collaborative commerce. Deze oplossingen combineren de meest moderne technologieën, vernieuwende toepassingen en de ervaring die Manhattan Associates heeft opgebouwd in het verbeteren van de prestaties, rendabiliteit en concurrentiepositie van zijn klanten. De onderneming heeft meer dan 800 klanten verspreid over meer dan 1100 vestigingen wereldwijd, waaronder sommigen van de belangrijkste producenten, leveranciers en retailers ter wereld. Meer informatie op www.manh.com
Journalisten:
Voor Nederland: NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel: +31 20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com Voor België: NewsEngine PR, Leen Dries, tel + 32 3 260 96 42, e-mail: leen.dries@newsenginepr.com
Ref.:MANH0002-1EA956