Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

25-03-2002

Bedrijfsleven tot kabinet: fiscale bijtelling bestelbus naar nul

Werkgevers en werknemers maken zich grote zorgen over het uitblijven van een echte oplossing voor het probleem van de fiscale bijtelling voor bestelauto's. Een bevredigende oplossing lijkt nog niet in zicht. Terwijl de problemen in de bedrijfsvoering en in de arbeidsverhoudingen met de dag groter worden. Dat zegt het bedrijfsleven (FNV, CNV, VNO-NCW en MKB Nederland), dat geconfronteerd wordt met veel boze leden.

De op 1 januari van dit jaar ingevoerde maatregel die woon-werkkilometers bij reisafstanden tot 10 kilometer en boven de 30 kilometer als privé kilometers aanmerkt, leidt al maanden zowel bij werkgevers als werknemers tot grote commotie. Kern van het probleem is dat werknemers die kilometers niet als een beloningsvoordeel ervaren en daarvoor geen extra belasting willen betalen. Het gevolg: bestelauto's worden niet meer mee naar huis genomen en op de zaak achter gelaten. Met alle problemen van dien (tijdverlies, servicevermindering, verzekeringsproblemen etc.)

FNV, CNV, VNO-NCW en MKB Nederland willen dat er nu snel een einde aan de commotie komt. De fiscale bijtelling moet naar 'nul'. Werkgevers noch werknemers mogen voor de rekening opdraaien.

Houten, 21 maart 2002

Nadere inlichtingen:

Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241