Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-03-2002 Persberichten District Kerkrade (HP 15:41 uur) Maandag 25 maart 2002

Kerkrade, winkelinbraak:
Maandagmorgen 25 maart 2002 heeft omstreeks 01.45 uur een inbraak in een kledingwinkel gevestigd aan de Zonstraat te Kerkrade plaatsgevonden. De eigenaar werd omstreeks 01.20 uur gewekt na enig rumoer op straat, maar kon geen personen ontdekken. Bij controle bleek de ruit van zijn kledingzaak geheel vernield te zijn. Uit de etalage werden een mantelpak met een waarde van 450 euro ontvreemd en drie T-shirts met een totale waarde van 50 euro. Bij een onderzoek in de omgeving werden door de politie geen verdachte personen aangetroffen. De eigenaar heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Vaals, rijden onder invloed:
Een 49 jarige inwoner van Kerkrade is maandagmorgen 25 maart 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed vanuit Lemiers naar Vaals waar hij onder de ogen van een politiepatrouille slingerend over de weg reed. Een controle volgde. Hierbij bleek dat de bestuurder behoorlijk alcohol gedronken had. Een alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik van de bestuurder. Deze werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit was al ongeldig verklaard naar aanleiding van een eerder rijden onder invloed. Tegen de inwoner van Kerkrade wordt proces-verbaal opgemaakt.