Ingezonden persbericht

Kooibos Eendenkooi Van der Eng wordt uitgebreid

De duizenden mensen die dagelijks over de provinciale weg tussen Uitgeest en Limmen rijden, hebben de baggerwerkzaamheden rond de Eendenkooi Van der Eng bij Uitgeest kunnen volgen. Het baggeren van de slootjes in dit gebied wordt gecombineerd met het uitbreiden van het kooibos. De bagger uit een aantal sloten is op een perceel naast de kooi gedeponeerd. De bedoeling was daar meteen boompjes op te planten. Dit lukte echter niet vanwege de drassige ondergrond. Nu wordt gewacht met het planten van de boompjes tot het broedseizoen afgelopen is. In de omgeving van de eendenkooi broeden namelijk veel weidevogels en in het bos veel wilde eenden en zangvogels.

De uitbreiding van het kooibos moet voor meer rust in de eendenkooi zorgen. De verstorende invloed van het verkeer op de provinciale weg is namelijk groot. Begin jaren negentig werd het kooibos aan de westzijde al uitgebreid, nu wordt aan de noordzijde bos geplant. De bomen die gebruikt worden zijn zwarte els, es, een aantal struikensoorten en rondom worden knotwilgen geplant.

In mei geeft Het Noord-Hollands Landschap rondleidingen door de Eendenkooi Van der Eng. Mensen die daarvoor belangstelling hebben, kunnen zich nu al aanmelden bij de InformatieWinkel, 0251-362 762.


---

Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met de voorlichter van Het Noord-Hollands Landschap, Johan Stuart, 0251-362 747 of mobiel 06-53129644. Castricum, 25 maart 2002