Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 25 maart 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: rijden onder invloed
Een 37-jarige automobilist uit Groningen is zondagnacht op de Bornholmstraat gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij een promillage van 1.35. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: klappen om kaassoufflé
Een 36-jarige man uit Groningen waarschuwde zondagochtend de politie nadat hij in een snackbar aan de Muurstraat klappen had gekregen. In de zaak was onenigheid ontstaan over de betaling van een kaassoufflé. Een 27-jarige medewerker van de snackbar had de klant vervolgens een aantal klappen gegeven. Hij werd aangehouden en na het afleggen van een verklaring op vrije voeten gesteld.

Leek / Stadskanaal: stelen van autovelgen
Zondagochtend werd op een parkeerplaats aan het Industriepark in Leek geconstateerd dat er van een personenauto vier lichtmetalen velgen van de auto waren weggenomen. Er stonden nog drie houten balken onder het chassis van de wagen. Ook in Stadskanaal werd zondagochtend op de Louis Pasteurstraat gezien dat daders getracht hadden velgen onder een personenauto hadden willen wegnemen. Omdat het alarm van de wagen afging was het bij een poging gebleven. Naast de auto stonden al vier kloostermoppen klaar. De politie stelt een onderzoek in.

Leek: baby in auto geboren
De politie kreeg zondagochtend de melding dat ertussen Boerakker en Leek een auto stond waarin een vrouw moest bevallen. Op de oprit van de A7 bij Leek troffen de agenten da auto aan met de vader achter het stuur en de vrouw ernaast die zojuist een meisje ter wereld had gebracht. De autokachel werd hoog opgestookt en een gewatteerde jas opgezocht om het kind goed warm te houden. Al snel kwam de ambulance ter plaatse en kon de familie alsnog naar het ziekenhuis in Groningen. Moeder en dochter maakten het goed.

Winschoten: twee aanhoudingen voor gestolen fiets Een 22-jarige man uit Winschoten zag zondagnacht dat zijn niet afgesloten fiets vanaf het marktplein in Winschoten werd weggenomen door twee mannen. Hij herkende de mannen als landgenoten die op het AZC in Oude Pekela verblijven. Op het AZC werd de fiets en de twee mannen aangetroffen. Beide, 16 en 29 jaar, werden aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Winsum: snelkraak bij drogisterij
Bij een drogisterij aan de Praedininiusstraat werd zondagnacht een ramkraak gepleegd. De ruit van de toegangdeur bleek ingeslagen te zijn. Uit de winkel waren rookartikelen weggenomen. Er is een witte bestelauto gezien die mogelijk betrokken is geweest bij de ramkraak. De politie stelt een onderzoek in.

Lutjegast: alcomobilist maakt brokken
Een 28-jarige automobilist uit Houwerzijl is zondagavond aangehouden nadat hij in Lutjegast tegen een obstakel was gereden en schade had veroorzaakt. De betreffende bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan, dat hij 1.85 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal. Op.

Delfzijl: inbreker aangehouden na tip
Na een goede persoonsbeschrijving van een oplettende voorbijganger kon de politie zondagavond een 41-jarige inbreker aanhouden. De man, een inwoner van Delfzijl, had kort daarvoor ingebroken in een woning aan de Wegastraat in Delfzijl en had daar onder meer een videorecorder meegenomen. De man is in zijn woning aangehouden. Hij heeft de inbraak inmiddels bekend.

Lauwerzijl: auto in de sloot, bestuurder gewond Een 20-jarige automobilist uit Grijpskerk is zondagmiddag gewond geraakt, nadat hij op de Teenstraweg bij Lauwerzijl door onbekende oorzaak in de sloot was geraakt. Hij is met hoofdwonden en vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd. Een inzittende raakte niet gewond.

Zoutkamp: snorfietser zwaar onder invloed
De politie heeft zondagavond in Zoutkamp, een snorfietser bekeurd voor het rijden onder invloed. De man, een 35-jarige inwoner van Ulrum, was zwaar beschonken en bleek circa 2.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie maakt proces-verbaal op.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)