---

Ministerie van Defensie



---

Schutter Boschman vijfde bij EK Schieten

22-03-2002

Bij het Europese Kampioenschap Schieten in Tessaloniki (Griekenland) is Dick Boschman vijfde geworden bij het onderdeel klein kaliber geweer. Dank zij dit resultaat blijft hij het bezit van zijn NOC/NSF A-status. Boschman tekent op 4 april een topsportcontract bij de Koninklijke Landmacht en zal als schietinstructeur geplaatst worden bij het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre te Amersfoort.

In de voorronden schoot Boschman een puntentotaal van 596 bij elkaar. In de aansluitende finale was hij goed voor 102,3 punten. De latere winnaar, de Hongaar Petr Sidi, haalde in de voorronde eveneens 596 punten, maar kwam in de finale tot 104,7 punten. Boschman constateerde na afloop dat hij zeker niet slecht had gepresteerd, maar dat de concurrentie toch beter was. "Vorig jaar werd ik kampioen met minder punten. Nu schoot ik dus beter, maar eindigde op de 5de plaats." Toch was hij niet ontevreden. "Bij de komende wereldbekerwedstrijden komt het er pas écht op aan, want daar zijn de plaatsingsbewijzen voor de Olympische Spelen in Athene te verdienen."
Morgen komt in Tessaloniki nog een defensiesporter aan de start. Kapitein de Brouwer zal dan op het onderdeel pistoolschieten de Nederlandse eer verdedigen.