Ingezonden persbericht


Louis Paul Boon
Genootschap

Persbericht

Louis Paul Boon Genootschap presenteert:
Integrale correspondentie Boon met Gaston Burssens

Aalst/Utrecht, 20 maart 2002 - Het Louis Paul Boon Genootschap presenteert deze week in zijn kwartaalblad Boelvaar Poef 2e

jrg., nr. 1 onder de titel "Allebei naakt" de integrale correspondentie van Louis Paul Boon met de Vlaamse dichter Gaston Burssens (1896-1965).

Burssens is relatief onbekend, maar speelde een belangrijke rol in de Vlaamse literaire wereld. Hij was het die Paul van Ostaijen ontdekte, ervoor zorgde dat deze publiceerde en zo naam maakte. Louis Paul Boon leerde Burssens kennen via het tijdschrift Tijd en Mens en later Podium, waar ze beiden in de redactie zaten. Ze raakten bevriend.

De briefwisseling bestrijkt een uitgebreid terrein en laat zien dat de relatie van Boon met Burssens zich niet beperkte tot de literatuur. Boon liet zich bijvoorbeeld ook adviseren over alledaagse zaken als de verbouwing van zijn woning. De publicatie van de briefwisseling is gerealiseerd onder leiding van Boonkenner Jos Muyres.

Over de publicatie van de correspondentie bestond al aan begin van de jaren negentig van de vorige eeuw overeenstemming met Jos Muyres plus dat er een hernieuwd contract in 2001 getekend werd met de erven Boon, die op de valreep poogden de publicatie tegen te houden. Het Louis Paul Boon Genootschap houdt echter vast aan de gemaakte afspraken en heeft besloten tot publicatie over te gaan conform de gemaakte afspraken.

Abonneren op Boelvaar Poef en lid worden van het Louis Paul Boon Genootschap kan voor 30 euro per jaar. Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar:


- Geert Goeman in Vlaanderen, J.V. Biesbroeckstraat 26, B-9050 Gentbrugge (België). Telefoon +32 (0)9 231 95 91. geert.goeman@pandora.be.

- Cees Schrama in Nederland, Marnixplein 10, NL-2023 RL Haarlem, tel.: 023 5252658, e-mail: cschrama@sincon.nl