Ingezonden persbericht


Persbericht

Aftappen internetproviders tóch haalbaar

Sinds 15 april 2001 zijn Nederlandse
internetaanbieders volgens de Telecomwet verplicht voorzieningen te hebben om het dataverkeer van gebruikers te kunnen onderscheppen. Lange tijd was er onduidelijkheid over de technische specificaties en haalbaarheid van deze verplichting. De kosten zouden volgens de providers bovendien meer dan 500.000 euro bedragen voor apparatuur en software.

Pine Internet, een zakelijke dienstverlener
op het gebied van internettechnologie en beveiliging, kwam begin 2001 reeds met een betaalbare oplossing: Het softwarepakket EVE, dat speciaal voor het onderscheppen van berichtenverkeer volgens de Nederlandse TIIT standaard is ontwikkeld, en draait op één of meerdere daarop toegeruste 'off-the-shelf' PC's. Het pakket heeft met succes de tests van de overheid doorstaan, en is daarna voor de markt beschikbaar gesteld.

Het gaat om een compleet geïntegreerde
oplossing voor het aftappen van
IP-verkeer, bestaande uit software, het
benodigde hardwareplatform en een servicecontract. Het product wordt aangeboden in de vorm van een abonnement, waarmee de investering over meerdere jaren wordt gespreid.

Om onder meer aan de wensen van een optimale
24-uurs ondersteuning te kunnen voldoen is Pine Internet een samenwerkingsverband aangegaan met ENAI Systems uit Krimpen aan den IJssel. ENAI heeft het nieuwe systeem onlangs na tot volle tevredenheid uitvoerig getest bij, en daarna geleverd aan een aantal grote Nederlandse Internetproviders. ENAI Systems bedient daarmee het leeuwendeel van de Nederlandse providermarkt. ENAI is nu exclusief dealer van het systeem.





Ingezonden persbericht