Gemeente Eindhoven

Persbericht: 27 februari 2002

Fotowedstrijd over bomen

Maak een mooie foto van een Eindhovense boom en stuur hem op! Zo luidt de oproep van de gemeente Eindhoven en het Milieu Educatie Centrum aan alle Eindhovense inwoners. Een fotowedstrijd dus! Een wedstrijd, die nu start en loopt tot en met 31 december 2002. De winnaars ontvangen fraaie prijzen. De winnende en andere opvallende fotos komen in een brochure en worden tentoongesteld tijdens de boomfeestdag 2003.

Initiatief
Het idee voor deze wedstrijd is geboren tijdens de voorbereiding van de boomfeestdag 2002. De boomfeestdag wordt na lange afwezigheid in ere hersteld.
20 Maart a.s. planten een tweehonderdtal kinderen van basisscholen uit Stratum, samen met de Commissaris van de Koningin van Brabant, mr. Houben, en burgemeester Welschen van Eindhoven, jonge bomen in de buurt van Gijzenrooi. Een eenmalige actie, om de boom te promoten.

Reglement
Inwoners in Eindhoven worden aangespoord om fotos van Eindhovense bomen te maken. In kleur of zwart-wit. Er zijn geen leeftijdsklassen, maar uiteraard neemt de jury de leeftijd van de fotograaf wel mee in haar beoordeling. Stuur één of meerdere (maximaal vijf) fotos voorzien van naam, adres, leeftijd en locatie van de boom naar het Milieu Educatie Centrum, Genneperweg 145, 5644 RS Eindhoven, ter attentie van Nancy Zijdenbos. Er zijn drie fraaie prijzen te verdienden voor de winnaars. Bovendien wordt van een aantal fraaie fotos een brochure samengesteld die samen met een tentoonstelling bij het boomfeestdag in 2003 gebruikt gaat worden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Nancy Zijdenbos van het Milieu Educatie Centrum (tel. 259 47 03).