Provincie Utrecht

Persbericht

GS verlenen subsidie voor fietsboot

19-03-2002
Gedeputeerde Staten hebben toegezegd in principe subsidie te verlenen aan het project fietsboot van de Stichting Eemlijn. Na een geslaagde praktijkproef in de zomer van 2001 start de fietsboot vanaf het komende vaarseizoen haar tochten over de Eem en het Eemmeer.

GS verlenen de subsidie onder de voorwaarde dat er voor 1 januari 2003 garanties worden gegeven voor de financiering en de continuïteit van het project. Daarnaast zal de provinciale subsidie uit de opbrengsten van de boot moeten worden terugbetaald als het project binnen drie jaar na de start beëindigd wordt.
De fietsboot is een initiatief van de Stichting Eemlijn en gaat toeristische lijndiensten uitvoeren over de Eem en het Eemmeer. In een rustig tempo wordt het traject
Amersfoort-Soest-Baarn-Eemdijk-Spakenburg-Flevoland-Eemdijk-Baarn-Soes t-Amersfoort gevaren. Bij elke steiger langs de route wordt aangelegd om passagiers met hun fietsen te laten op- en afstappen. De fietsboot wordt bemand door vrijwilligers. Hun werkzaamheden zullen bestaan uit het besturen van de boot, het creëren van een gastvrije sfeer aan boord en het vertellen van educatieve verhalen over het ontstaan van het betreffende gebied, de cultuurhistorie, de natuur en het belang van het water.
De fietsboot gaat in het hoogseizoen dagelijks varen en in het voor- en naseizoen drie dagen per week.

Meer informatie: Irene Groeneveld, telefoon 2623 of Irene.Groeneveld@Provincie-Utrecht.nl