Korps: Friesland, plaats: Friesland 19-03-2002
Politieberichten van 19/3 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Gorredijk: aanrijding lichtgewonde
Maandag omstreeks reed een inwoner van Gorredijk (leeftijd niet bekend) met zijn auto vanaf de ventweg bij de winkel van de Konmar de Badweg op. Hij zag daarbij een personenauto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Siegerswoude, over het hoofd. Het gevolg was een aanrijding, waarbij beide autos zwaar beschadigd werden. De inwoner van Gorredijk en een bij hem inzittende vrouw (verdere gegevens niet bekend) werden met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De autos werden weggesleept. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt, daar olie en koelvloeistof op het wegdek terecht was gekomen.

Leeuwarden: inbraak autowasserette
Afgelopen nacht werd ingebroken in een autowasserette aan de Ruyterweg. Een ruit werd vernield. Uit het kantoor werden sigaretten en shag weggenomen. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Wergea: inbraak auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Leeuwarderweg. Het ruitje in het rechter achterportier werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een negental cds. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Wergea, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Merelstraat. Men kwam in de auto door ontgrendeling van het slot. Uit de auto werden een aantal boxen met cds weggenomen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Haskerdijken: aanrijding lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 09.45 uur reed een 27-jarige inwoner van Akkrum met zijn personenauto over de oude Rijksweg in de richting Heerenveen. Op een gegeven moment zag hij op het naast de weg gelegen fietspad twee bekenden rijden en lette daarbij even niet op. Een naast hem zittende vrouw, een 17-jarige inwoonster van Akkrum, gaf vervolgens een ruk aan het stuur, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. Via een bushaltepaal en een boom kwam de auto in de sloot naast de weg tot stilstand. De beide inzittenden raakten licht gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na behandeling konden beiden weer naar huis.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272