Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 18 maart in de ochtenduren op de Kerspellaan een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden dat daar te hard werd gereden. Terwijl ter plaatse de maximumsnelheid 50 km/u is, reed de bestuurder met de meeste haast 82 km/u. In totaal negen bestuurders werden bekeurd voor een snelheidsovertreding.

Dieplader verliest heftruck

NIEUWEGEIN Op maandag 18 maart viel in een bocht een heftruck van een dieplader en raakte een auto.

Rond 16.15 uur reed een 34-jarige man uit Almere-buiten als chauffeur met een dieplader over de `s-Gravenhoutseweg, komende uit de richting van Nieuwegein-zuid. Op de dieplader stond een heftruck, die met twee spanbanden op de dieplader was vastgezet. De chauffeur sloeg rechts af de Graaf Florisweg op en bij het nemen van de bocht hoorde hij een knal. Hij zag dat de heftruck kantelde, aanvankelijk nog aan één spanband bleef hangen, maar vervolgens knapte ook deze band en viel de heftruck van de dieplader.

Op dat moment trok een 35-jarige automobilist uit Hei- en Boeicop met zijn auto op de Graaf Florisweg net op bij groen verkeerslicht. Hij had links voorgesorteerd en sloeg linksaf om de `s-Gravenhoutseweg op te rijden.

De automobilist zag de heftruck vallen, stuurde nog naar rechts, maar kon niet voorkomen dat de linkerkant van zijn auto door de heftruck werd geraakt. De vallende heftruck viel eerst op een verkeersheuvel en kwam vervolgens tegen de zijkant van de auto van de 35-jarige man terecht. De man liep daarbij geen letsel op, de auto raakte aan de linkerkant beschadigd. De heftruck verloor bij de val meerdere accu`s, waaruit vloeistof begon te lekken. De brandweer kwam ter plaatse, de accu`s werden op de dieplader geladen en de vloeistof werd opgeruimd. Ook de heftruck kon weer op de dieplader worden gezet.

Motorrijder aangereden

NIEUWEGEIN Op maandag 18 maart raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.40 uur reed een 39-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Graaf Balthasarlaan en wilde de Graaf Florisweg oversteken. Op de Graaf Florisweg stond het verkeer op dat moment in file. Een in de file staande automobilist gaf aan de automobiliste de mogelijkheid tussen de file door de weg over te steken. Een 32-jarige motorrijder uit Enspijk reed op dat moment via het fietspad rechts langs de file. De automobiliste verleende hem geen voorrang, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. Beiden verklaarden elkaar niet te hebben zien aankomen.

De motorrijder is met arm- en knieletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis.

`Brand` in spiegelende ramen

HOUTEN Op maandag 18 maart werden de politie en brandweer naar een brand gestuurd die achteraf erg bleek mee te vallen.

Rond 18.40 uur kwam van een getuige de melding binnen dat op Het Rond brand woedde in een woning boven de apotheek. Brandweer en politie gingen met zwaailicht en sirene naar de opgegeven locatie. Beide hulpdiensten kwamen tegelijkertijd ter plaatse, maar konden in de verste verte geen brand ontdekken.

Vervolgens werden zij door de meldster aangesproken. Zij vertelde zich te hebben vergist. Zij had de ondergaande zon zien spiegelen in de ramen van de betreffende woning en had dat aangezien voor een brand. Inmiddels had de ondergegane zon de `brand` zelf geblust.

Luchtalarm
NIEUWEGEIN Op maandag 18 maart kreeg de politie van meerdere melders vragen over het luchtalarm dat zij hoorden.

Rond 22.30 uur belden meerdere bewoners van de wijk Galecop en de wijk Batau dat zij een luchtalarm hoorden en vroegen wat er aan de hand was. Door politiemensen werd een onderzoek naar de herkomst van het `luchtalarm` ingesteld. Het `luchtalarm` bleek te worden veroorzaakt door een voertuig van de Rijkswaterstaat. Het voertuig was op de A2 bezig met het reinigen van het ZOAB. Door de wind die in de richting van Nieuwegein stond, was het geluid van de machine extra goed hoorbaar. Het geluid dat door de reinigingsmachine werd geproduceerd, leek inderdaad op dat van een luchtalarm.

De werkzaamheden hebben tot dinsdag 19 maart, 05.00 uur geduurd. Ook in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart zullen deze werkzaamheden plaatsvinden. Dan op het weggedeelte van Zijderveld tot De Meern.