Korps: Flevoland, plaats: district Noord 19-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Overtreding Milieuwet
EMMELOORD De politie maakt proces-verbaal op tegen een transportbedrijf in Emmeloord voor het overtreden van de Milieuwet. Afgelopen vrijdag controleerde de politie samen met de provincie, de gemeente en het waterschap het betreffende bedrijf. Zij troffen onder andere een grote hoeveelheid, ongeveer 1000 m3, afval zoals hout en plastic, aan. Tegen het bedrijf wordt proces-verbaal opgemaakt. De overtreder moet ervoor zorgen dat het afval op de voorgeschreven wijze afgevoerd wordt naar een verwerkingsbedrijf.

Easy Rider
LELYSTAD Maandag hield de politie een Easy Rider-controle in de gemeente. s Ochtends controleerde de politie 25 snor- en bromfietsers. Dertien bekeuringen zijn uitgedeeld. Daarvan waren er 5 voor het rijden zonder helm. s Middags en s avonds zijn nog 16 boetes uitgereikt. Daarvan waren 5 voor het niet hebben van een geldig certificaat en eveneens 5 voor het rijden op het fietspad.

Aanrijding
BIDDINGHUIZEN Op de Swifterweg raakte maandagavond een 41-jarige automobilist zwaar gewond na een eenzijdige aanrijding. De man is met onder andere breuken per GGD-ambulance onder politiebegeleiding naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar wordt een bloedproef voor controle op alcohol afgenomen. Na een eerste onderzoek ter plaatse vermoedt de politie dat de bestuurder uit de richting van Biddinghuizen kwam en om nog onbekende oorzaak tegen een boom aan de andere kant terecht is gekomen. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg.

Brand
SWIFTERBANT Dinsdagochtend vroeg woedde brand bij twee schuren op het Blazoen. De brandweer bluste de brand die schade aan de schuren en goederen veroorzaakte. De technische recherche is in kennis gesteld en de politie onderzoekt de zaak verder. Brandstichting wordt niet uitgesloten.