BENNIS PORTER NOVELLI

Pele pleit voor behandeling erectiestoornis

INTERNATIONALE VOETBALLEGENDE PELE ONDERSTEUNT PFIZER BIJ

VOORLICHTINGSCAMPAGNE ERECTIESTOORNISSEN

Capelle a/d IJssel, 19 maart 2002

De legendarische voetballer Pelé ondersteunt Pfizer bij een wereldwijde campagne om erectiestoornissen beter bespreekbaar te maken. Erectiele disfunctie (ED) is een veel voorkomende medische aandoening waar wereldwijd meer dan 140 miljoen mannen aan lijden. De campagne wil mannen stimuleren om hun erectiestoornis met hun arts te bespreken en hulp te zoeken. Erectiestoornissen houden vaak verband met andere veel voorkomende medische aandoeningen. De campagne start vandaag in Tokyo, Japan.

'Angst en schaamte weerhouden veel mannen ervan hun erectieproblemen met een arts te bespreken,' aldus Pelé. 'Ik heb gezien hoe een erectiestoornis het leven van een man kan beïnvloeden en ik hoop dat mijn persoonlijke inzet voor deze campagne ertoe kan bijdragen dat mannen medische hulp gaan zoeken. Als ik zou lijden aan een erectiestoornis, zou ik het met mijn arts bespreken.'

Erectieproblemen kunnen veroorzaakt worden door een reeks van aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, een hoog cholesterolgehalte en depressie. Ze kunnen ook het eerste signaal geven van de noodzaak om deze aandoeningen te gaan behandelen. Bij de meeste mannen kan de diagnose gemakkelijk gesteld worden op basis van een standaard medisch onderzoek. Dit kan bestaan uit het beoordelen van de seksuele geschiedenis, een lichamelijk onderzoek en het invullen van een eenvoudige vragenlijst.

'Ondanks jarenlange voorlichtingsactiviteiten vraagt het merendeel van de mannen geen medische hulp bij erectieproblemen,' aldus Michael Widlitz, algemeen directeur en vice-president van de Medical Men's and Women's Health Group van Pfizer Inc. 'Op basis van zijn internationale status en het respect voor Pelé bij vele mannen over de gehele wereld, zijn wij van mening dat hij bijzonder geschikt is om het taboe rond erectiestoornissen te helpen doorbreken en mannen te motiveren hun arts te bezoeken.'

Pelé zal deelnemen aan evenementen in allerlei landen (o.a. in Brazilië, Japan, Italië en Duitsland) om de bewustwording rond erectiestoornissen te vergroten. Bovendien zal Pelé figureren in een aantal advertenties en reclamespots in Europa, Azië, Latijns-Amerika en Zuid-Amerika. De eerste reclamespot, die vandaag gepresenteerd wordt, is gesitueerd in het beroemde Maracana Stadion in Brazilië.

Edson Arantes do Nascimento beter bekend als Pelé is de beroemdste voetballer aller tijden en de populairste atleet die de wereld ooit gekend heeft. De professionele loopbaan van de in Brazilië geboren Pelé besloeg meer dan twee decennia, waarin hij maar liefst 1.283 doelpunten in 1.364 wedstrijden scoorde. Pelé speelde vier wereldkampioenschappen en heeft vele wereldtitels gewonnen.

Pfizer Inc. ontdekt, ontwikkelt, fabriceert en verkoopt toonaangevende, op recept verkrijgbare middelen voor mens en dier en veel van 's werelds bekendste consumentenproducten.

Contact Pfizer
Dick Vente, tel 010 - 406 42 37
of mobile 06 51 62 3362.
Carlita Girardin, 010-406 42 00