PERSBERICHT

Nieuwe poëzie gepresenteerd bij de Schrijversschool

Midden in de boekenweek geeft de Schrijversschool ruim baan aan nieuwe dichtbundels. Op dinsdag 19 maart vindt het Noordelijke onderdeel van de Vrije Boekendagen plaats. Verder de presentatie van de nieuwe bundel van Wouter Godijn.

Dinsdag 19 maart wordt bij de Schrijversschool de nieuwe bundel Langzame Nederlaag van Wouter Godijn gepresenteerd. Het is de tweede dichtbundel van de schrijver van de beste poëzie van het jaar 2000 , aldus Kees t Hart in Vrij Nederland.

Rense Sinkgraven zal Wouter Godijn interviewen en een lied zingen. Stadsdichter Bart FM Droog, Willem Jan van Wijk en Tsead Bruinja zullen voordragen uit eigen werk. De presentatie van de avond is in handen van Meindert Talma.

Deze dinsdagavond zal ook in het teken staan van de Vrije Boekendagen (van 14 t/m 24 maart). De vrije Boekendagen worden jaarlijks georganiseerd tijdens de Boekenweek en vormen een podium voor schrijvers en dichters die in eigen beheer uitgeven. De Schrijversschool wil door middel van een boekenmarkt talentvolle dichters en schrijvers de gelegenheid bieden hun eigen beheer uitgaven extra onder de aandacht te brengen. Iedereen die tijdens de Vrije Boekendagen minimaal 5 euro besteedt aan eigen beheer-uitgaven van deelnemende schrijvers of dichters, krijgt de Vrije Boeken Bonus gratis. Dit is een bundel gedichten en korte verhalen van dichters en schrijvers die in eigen beheer uitgeven. plaats: Literair Lokaal, De Schrijversschool, Oliemulderstraat 51, Groningen datum: dinsdag 19 maart 2002
aanvang: 20.30u
entree: gratis