Artis

Artis heeft een uitgebreid lezingenprogramma over gevarieerde onderwerpen. Deze lezingen worden gehouden in het Artis Planetarium. Daarnaast zijn er ook vele activiteiten.

De lezingen beginnen om 20.00 uur. De zaal is vanaf een half uur voor de aanvangstijd van de lezing geopend. Bij avondlezingen en avondvoorstellingen wordt voor niet-kaarthouders entree geheven: 7,50.

Natuur en cultuur in de Stille Zuidzee - dinsdag 19 maart 2002, 20.00 uur - Planetarium

Drs. J.W. Charlotte Vermeulen, Artiscoordinator Internet
Zomer 2001 vertrok Artisbioloog Charlotte Vermeulen voor vijf maanden, in het spoor van Polynesiërs, Melanesiërs, Kapitein Cook en andere ontdekkingsreizigers, naar verschillende eilandrijken in de Stille Zuidzee. Om er op zoek te gaan naar de vraag, hoe de natuur in de driehoek tussen Hawaii, de Solomoneilanden en Paaseiland al die menselijke invasies heeft doorstaan. En, wat de gevolgen waren van de door hen geïntroduceerde planten en dieren voor de oorspronkelijke flora en fauna van die eilanden.

Naast de menselijke bewoners van die eilanden en hun cultuur komt ook de natuur, met baltsende bultruggen, gravende grootpoothoenders en vuurspuwende vulkanen, in deze dialezing uitgebreid aan de orde.