Gemeente Deventer

Inzage dossiers bouwvergunningen

De mogelijkheden voor inzage van de bouwtekeningen van de gemeente Deventer van 1870 tot en met 1990 en van de voormalige gemeente Diepenveen van 1900 tot en met 1998 zijn verruimd. Tot nu toe konden belangstellenden terecht in de studiezaal van het Stadsarchief, Klooster 3 op dinsdag van 9 tot 17 uur. Vanaf nu is de studiezaal voor inzage van de bouwtekeningen ook geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13 tot 17 uur.

Er zijn twee manieren om uw bouwtekening op te vragen. U kunt dat doen door aan de balie Ruimte, Milieu en Wonen, Burseplein 10 een formulier in te vullen dat het baliepersoneel doorstuurt naar het Stadsarchief.

U kunt ook zelf een e-mail sturen (info.sab@saxion.nl) naar het Stadsarchief waarin u aangeeft wat u precies nodig hebt. Het personeel van het Stadsarchief legt de bouwtekeningen voor u klaar zodat u ze op het afgesproken moment kunt inzien. Aanvragen is ook telefonisch mogelijk: 693713 en kan ook per fax: 693437.

Het Stadsarchief beschikt niet over kopieer- of dupliceermogelijkheden van grotere tekeningen. Dit werk wordt uitbesteed. Ook zijn de medewerkers niet in de gelegenheid bouwtechnische en juridische adviezen te geven. Hiervoor dient u contact op te nemen met de balie Ruimte, Milieu en Wonen.