Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

3COM INTRODUCEERT INNOVATIEF CONCEPT VOOR ENTERPRISE-NETWERKEN

Nieuwe netwerkoplossing voor hoge beschikbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid

Maarssen, maart 2002 - 3Com verruimt haar oplossingsaanbod met baanbrekende switching-software voor de kern van enterprise-netwerken. De nieuwe technologie, XRN genaamd (eXpandable Resilient Networking), verhoogt de stabiliteit en beschikbaarheid van het netwerk via unieke, flexibele expansiemogelijkheden. De XRN-software komt beschikbaar voor de SuperStack 3 Switch 4900 familie en voor een nieuw product, de Switch 4060. Daarnaast introduceert 3Com de Switch 4007R, een systeem met geavanceerde redundantie-voorzieningen om de beschikbaarheid van kritische bedrijfsapplicaties te optimaliseren, alsmede nieuwe softwarefuncties voor de Switch 4005.

"3Com introduceert met XRN een revolutionaire benadering voor het bouwen van enterprise-netwerken, op basis van een verbluffend innovatieve technologie," verklaarde Zeus Kerravala, vice-president Enterprise Infrastructure van het gezaghebbende Amerikaanse onderzoeksbureau Yankee Group. "3Com's enterprise-aanpak combineert op slimme wijze de nieuwe XRN-software en traditionele LAN-chassis-switches, zodat gebruikers hun netwerkoplossingen exact kunnen toesnijden op, en laten meegroeien met hun bedrijfsbehoeften."

Ruimere keuze voor enterprise-netwerken
verlagen en meer controle te verwerven over de prestaties van het netwerk. 3Com speelt met XRN in op de toenemende behoefte aan snelheid en betrouwbaarheid, houdt rekening met beperkte budgettaire speelruimte en levert dynamische netwerken met gegarandeerde Quality-of-Service. XRN-software werkt met verschillende gedistribueerde switches die, eenmaal gekoppeld, fungeren als één enkele uiterst robuuste gedistribueerde backbone. Met de toenemende behoefte kan extra switchcapaciteit worden toegevoegd, waardoor gedane investeringen in technologie optimaal worden benut.

Producten met XRN-ondersteuning
Het eerste nieuwe product dat de nieuwe technologie gaat ondersteunen is de Switch 4060, een high-performance, wirespeed Layer-3 Gigabit-switch met 24 poorten. De Switch 4060 is uitgerust met hotswap koeling en voedingen, voor maximale uptime. 3Com gaat de XRN-software ook aanbieden voor de SuperStack 3 Switch 4900 familie, zodat investeringen in deze high-performance Gigabit Ethernet-switches beschermd blijven. De XRN-software kan in de infrastructuur naast de modulaire switches van 3Com worden gebruikt. De Switch 4060 en de SuperStack 3 Switch 4900 producten zullen XRN ondersteunen via een upgrade die later dit jaar beschikbaar komt.

Modulaire LANs verhogen bedrijfszekerheid van het netwerk 3Com introduceert per direct de Switch 4007R, die extra redundantie biedt ter ondersteuning van kritische bedrijfsapplicaties die hoge beschikbaarheid vereisen. Met dit nieuwe product versterkt 3Com het robuuste karakter van de Switch 4007 voor backbones van grote organisaties. Deze nieuwe modulaire LAN-chassis-switch is ideaal voor veeleisende toepassingen binnen grotere bedrijven, overheidsinstellingen, ziekenhuizen en onderwijsomgevingen.

Voor de Switch 4005 introduceert 3Com een nieuwe software-release, met onder meer support voor OSPF (Open Shortest Path First). Met de verbeterde functionaliteit, tegen een lagere prijs dan de concurrenten, is de Switch 4005 een aantrekkelijke optie voor bedrijven met behoefte aan de stabiele, beproefde technologie van een high-end chassis-switch voor hun Fast Ethernet- of Gigabit Ethernet-backbone.

Prijzen en beschikbaarheid
De SuperStack 3 Switch 4900 producten zijn geprijsd vanaf 5,695 Euro en zijn direct leverbaar. De Switch 4005 begint bij 11,395 Euro, terwijl OSPF-support naar verwachting in april beschikbaar zal komen. De Switch 4007R kost 38,760 Euro (complete startkit met Layer 3) en is per direct leverbaar. De Switch 4060 heeft een -prijs vanaf 20,515 Euro en zal in juni uitkomen.

Over 3Com
3Com is een vooraanstaand leverancier van veelzijdige en en gebruiksvriendelijke netwerkoplossingen die bedrijven verbinden met medewerkers, klanten en leveranciers - altijd en overal. Daarnaast is 3Com een toonaangevend leverancier van IP-platforms en toegangsinfrastructuren voor netwerkserviceproviders. 3Com werd in 1979 opgericht door een van de uitvinders van Ethernet, een technologie die ten grondslag ligt aan vrijwel alle lokale netwerken. Inmiddels heeft 3Com meer dan 340 miljoen netwerkaansluitingen geleverd. De onderneming heeft wereldwijd circa 6000 mensen in dienst en heeft haar hoofdkantoor in het Amerikaanse Santa Clara, Californië. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl of op www.3com.be.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
3Com Benelux of Presscom PR & Marketing
Sonja Boots Madeleine Kok/Theo Vrugt
Telefoon: 0346-586211 Telefoon: 030-6051415
E-mail: sonja_boots@eur3com.com E-mail: l.t.vrugt@inter.nl.net