Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 16-03-2002 15.00 uur Berichten van zaterdag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Verkeersongevallen

Bestuurder onder invloed veroorzaakt frontale aanrijding VEENOORD - Op de Boerdijk in Veenoord veroorzaakte een 23 jr. automobilist uit Schoonoord vrijdagavond een frontale aanrijding. Hij reed gedeeltelijk op de verkeerde weghelft en kwam daar in botsing met een tegemoetkomende auto bestuurd door een 48 jr. vrouw uit Coevorden. Niemand raakte gewond. Omdat de man uit Schoonoord gedronken had hield de politie hem aan en werd er een ademanalyse gedaan. Daaruit bleek een alcoholgehalte van 1,5 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Al vier dagen het rijbewijs
EMMEN - Vier dagen een rijbewijs en dan al met drank op achter het stuur. Geen wonder dat een 21 jr. man uit Coevorden vrijdagavond op de Orvelterbrink in Emmen met een bestelbusje uit de bocht vloog. Het busje ramde een muurtje, lantaarnpaal en een CAI-kast. De automobilist werd door de politie aangehouden en moest een ademanalyse ondergaan. Hieruit bleek een alcoholgehalte van 0,7 promille.

Fietser aangereden
HOOGEVEEN - Op de kruising van de Wolfsbosstraat met de Boekweitlaan/Buizerdlaan in Hoogeveen werd zaterdagmorgen een fietser aangereden. De 60 jr. man uit Hoogeveen raakte licht gewond werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Een 28 jr. automobilist uit Hoogeveen reed over de Boekweitlaan en sloeg op de kruising linksaf. Daarbij liet hij de doorgang niet vrij voor de hem tegemoetkomende fietser.

Rijden onder invloed

EXLOO - Op de Valtherweg in Exloo hield de politie vrijdagavond een 36 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had een alcoholgehalte van 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

HOOGEVEEN - Omdat hij een inrijverbod voor de Hoofdstraat in Hoogeveen negeerde, kreeg een 18 jr. automobilist uit die plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag een bekeuring. Toen de politie rook dat hij gedronken had werd hij aangehouden en werd er een ademanalyse uitgevoerd. Hoewel het vastgestelde alcoholgehalte maar net boven de toegestane grens van 0,5 promille lag, wordt er toch proces-verbaal opgemaakt. Dit omdat er vorig jaar ook al een keer proces-verbaal tegen hem is opgemaakt voor het rijden onder invloed.

BORGER - Op de N-34 bij Borger hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50 jr. man uit Nieuw Dordrecht aan. Hij reed onder invloed in een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bovendien moet hij nog 64 dagen zitten i.v.m. een aantal niet betaalde boetes.

UFFELTE/VLEDDER - Tussen vrijdagavond tussen 16.00 en 20.00 uur moesten bij verkeerscontroles op de Ruiterweg in Uffelte en de Vledderweg in Vledder 361 bestuurders een blaasproef afleggen. Niemand had gedronken.

Jongens mishandelen en beroven man

MEPPEL - De politie in Meppel is op zoek naar drie nog onbekende jongens die vrijdagavond tegen 20.10 uur op de Blankensteinweg in Meppel een 36 jr. man uit die plaats hebben mishandeld en beroofd. Daarbij werd gedreigd met een mes.
De man fietste richting de Oosterboer. Ter hoogte van het fietstunneltje wordt hij geroepen door drie jongens die daar staan. Als hij bij de jongens stopt slaat één van hen hem direct in het gezicht. Als hij terug begint te slaan vallen ook de beide andere jongens de man aan. Als hij komt te vallen pakt één van de jongens een mes. Hij moet dan zijn portemonnee afgeven. De jongens verdwijnen op een scooter en een fiets richting Haakswold. De overvallen man raakte licht gewond. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.
De jongen op de fiets heeft donkerblond haar, bovenop krullerig en op de zijkanten en achterkant opgeschoren. Hij droeg donkere kleding en zwarte legerkistjes. Hij reed op een herenfiets. De twee andere jongens droegen allebei zwarte integraalhelmen waarvan één met het opschrift Nolan. Ook zij droegen donkere kleding. Eén droeg een zogenaamd bomberjack, de andere opvallend witte sportschoenen. Ze reden op een donkergele scooter zonder achterspatbord en achterlicht en waarschijnlijk zonder verzekeringsplaatje. De scooter maakte een luid snerpend geluid.

Dronken mannen plegen vernielingen
ZUIDLAREN - Op De Millystraat in Zuidlaren hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 24 en 21 jr. uit Noordbroek aan. De mannen waren onder invloed en hadden bij een woning in deze straat een ruit vernield en een deur ingetrapt. De bewoners hadden in paniek de brandweer gewaarschuwd. Brandweerlieden zagen de beide mannen rijden in een auto. De vonken vlogen er af omdat er geen banden meer om de voorvelgen zaten. Dit kwam omdat de 24 jr. bestuurder tegen een boom was gebotst. Uit de ademanalyse van de 24 jr. bestuurder bleek een alcoholgehalte van ruim 1,1 promille. De 21 jr. man beledigde agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het is niet duidelijk waarom de mannen de vernielingen bij de bewuste woning pleegden.

Agressieve winkeldieven
HOOGEVEEN - De bedrijfsleider van een supermarkt aan de Tamboerpassage in Hoogeveen had vrijdagavond zijn handen vol aan een opstandige winkeldief. De 15 jr. jongen uit Hoogeveen werd betrapt bij het stelen van een paar tubes tandpasta en tandenborstels. Toen de bedrijfsleider hem aanhield ontstond een worsteling. Dit verplaatste zich naar het kantoor en er kwam pas een einde aan toen de gewaarschuwde politie de jeugdige dief in de boeien sloot. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

EMMEN - Een 22 jr. man uit Emmen maakte het nog gekker. Hij werd vrijdagmiddag in een winkel aan de Noorderstraat in zijn woonplaats betrapt op het stelen van een seksboekje. Hoewel hij na zijn aanhouding door de winkelier eerst rustig bleef wachten, sloegen bij hem de stoppen door toen de politie arriveerde. Hij wilde nergens aan meewerken en ook niet mee. Toen dat toch moest begon hij te slaan en verwondde daarbij een agent. Omdat hij door bleef gaan en om verdere escalatie te voorkomen gebruikte de politie pepperspray. Toen was het verzet snel gebroken en kon de man worden afgevoerd. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.

Drank weg
MEPPEL - Uit een winkel aan De Swaenenborgh in Meppel zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag waarschijnlijk een aantal flessen drank gestolen. In de etalageruit werd een gat geslagen.

Agressie in het verkeer
HOOGEVEEN - Een 62 jr. automobilist uit Hoogeveen is vrijdagmiddag op de Schweitzerstraat in zijn woonplaats door de nog onbekende bestuurder van een witte bestelauto mishandeld. Ook werd zijn auto beschadigd. Beide weggebruikers kwamen elkaar tegen op de Schweitzerstraat. De bestelauto reed op de linkerweghelft en kwam tegenover de auto van de Hoogevener te staan. Kennelijk ergerde de bestuurder zich aan de verkeerssituatie. Er stonden meerdere auto`s geparkeerd langs de weg waardoor de vrije ruimte op de weg beperkt was. De man uit Hoogeveen wilde uitstappen om met de andere man die nogal kwaad reageerde, te praten. Hij kreeg echter niet de kans om uit te stappen want de andere kwam naar hem toe en gaf hem door het geopende portier een kopstoot. Hierna trok hij een portierhendel van de auto en trok aan de spiegel. Vervolgens reed hij over de stoep weg. De mishandelde man noteerde het kenteken en deed aangifte bij de politie. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

Lawaaimaker in de cel
ASSEN - Een 39 jr. man uit Assen heeft de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht in een cel op het politiebureau in zijn plaats. Hij veroorzaakte in het begin van de nacht lawaaioverlast in zijn woonomgeving. Toen de politie daar na meerdere klachten tegen optrad en de radio in beslag wilde nemen stuitte dit op verzet van de man. Hij pakte een (leeg) bierflesje en bedreigde daarmee de agenten. Deze waren hem echter te snel af en voordat hij het besefte was hij geboeid en al en met zijn radio, op weg naar het politiebureau. Zaterdagmorgen is van hem een verklaring opgenomen en mocht hij, echter nu zonder radio, weer naar huis. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Studio 2000 uit de lucht
GEES - In een schuur achter een woning aan de Tilweg in Gees nam de politie vrijdagmiddag een geheime zender in beslag. Toen de politie daar kwam was de 28 jr. bewoner bezig met zenden en kreeg hij nog net een reactie over de goede ontvangst uit Hoogkerk. Twee politieauto`s waren nodig om alle apparatuur, met een waarde van ongeveer 2000 euro, af te voeren. Er werd uitgezonden onder de naam Studio 2000.

Bromfietscontrole
ZUIDLAREN/VRIES - Vrijdagmiddag hield de politie op de Annerweg in Zuidlaren en de Nieuwe Rijksweg en de Asserstraat in Vries bromfietscontroles. Van de 15 gecontroleerde bromfietsen bleken 6 een te hoge constructiesnelheid te hebben (opgevoerd). Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Niet emissiearm mest uitrijden
ANSEN - De politie heeft zaterdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 37 jr. landbouwer uit Uffelte. De man reed op een stuk grasland aan de Madeweg in Ansen mest uit op een niet emissiearme wijze (zonder injecteur).

Hooi op aanhanger in brand
PEIZE - Op de Bunnerveenseweg in Peize vloog zaterdagmiddag een aanhanger met balen hooi in brand. De brand veroorzaakte een zo grote rookontwikkeling dat de weg zelfs een tijdje moest worden afgezet. De brandweer bluste de brand. Ongeveer 25 balen hooi gingen verloren. Mogelijk dat de brand is ontstaan door het vastlopen van een rem van de aanhanger.