Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.35 uur

Succesvol vervolgonderzoek

WOERDEN Na de aanhouding op donderdag 14 februari van twee jongens van 13 en 14 jaar uit Woerden, die op heterdaad werden betrapt bij het inbreken in een geparkeerde auto op de Frederik Hendriklaan, stelde de politie een nader onderzoek in.
(Zie ook eerder persbericht 15-02-2002 deel 2 district Rijn & Venen).

Uit dit nader ingestelde onderzoek konden nog eens 16 andere verdachten worden aangehouden. De leeftijd van de verdachten varieert tussen de 13 en 17 jaar en zijn allen op een na afkomstig uit Woerden. Een persoon is afkomstig uit Harmelen.

De jongens opereerden in wisselende samenstelling en bekenden verantwoordelijk te zijn voor 56 zaken. In de meeste gevallen betroffen het inbraken in autos en daarnaast twee inbraken in bouwketen en enkele fietsendiefstallen in de wijk Staatsliedenkwartier. De buit uit autos was vrijwel nihil. Volgens verklaringen van de verdachten ging het met name om de spanning van het inbreken zelf.

Van de aangehouden 16 verdachten zijn er inmiddels 6 voorgeleid bij de officier van justitie, maar werden niet in bewaring gesteld. Alle ouders van de betrokken jongens zijn ingelicht en verleenden gedurende het onderzoek alle medewerking. Het onderzoek is inmiddels afgerond en de komende dagen wordt besteed aan het compleet maken van het dossier, waarna het wordt ingezonden naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.

Gewonden na aanrijding

WOERDEN Een achttienjarige bromfietsster en een negenjarige fietser uit Woerden raakten vrijdagmiddag gewond na een aanrijding op De Berkel.

De bromfietsster raakte rond 17.30 uur de fiets van een negenjarige fietsende plaatsgenoot. Dit kwam volgens het meisje omdat de fietser ineens naar links kwam terwijl zij hem voorbij reed waardoor zij beiden ten val kwamen. Het meisje kwam met de scooter tegen een hek tot stilstand. Zij is met de ambulance naar het UMC gebracht, maar kon na onderzoek naar huis. De jongen was zo geschrokken dat hij direct naar huis fietste. Hij had overal pijn en kreeg het advies naar de huisarts te gaan.

Wandelende flitspalen?

MAARSSEN Een tien- en een veertienjarige jongen uit Maarssen verrasten automobilisten vrijdagavond rond 19.30 uur op de Vogelweg in hun woonplaats met een flitsende camera.

De jongens hadden de fotocamera zonder toestemming van hun ouders meegenomen en flitsten langsrijdende automobilisten. Agenten hebben de jongens toegesproken en thuis afgeleverd.