Ingezonden persbericht


Persbericht

Week 11

Openbare les met Opera Trionfo in het oude slot

Op zaterdag 16 maart 2002 van 14.00 17.00 uur kunt u op uitnodiging van de Vrienden van Trionfo een openbare zangles in Het Oude Slot bijwonen. Begeleid op piano door Jeroen Sarphati zullen een aantal jonge zangtalenten: zangstudenten en talentvolle amateur-zangers een workshop volgen onder leiding van Jeanne Companjen. Het bijwonen van de les is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. De stichting Opera Trionfo heeft als doel, jonge veelbelovende zangers in kleine opera producties aan het publiek voor te stellen en hen de zo nodige theaterervaring te verschaffen. Opera Trionfo bewaart de traditie, maar schuwt het experiment niet. Met kleine musikale ensembles en veelbelovend talent uit landelijke audities worden met succes door het hele land voorstellingen op het podium gezet. Ook bieden ze flexibel muziektheater op locatie: opera op de werkvloer. Tijdens de openbare les worden liederen en aria s ten gehore gebracht. Jeanne Companjen studeerde solozang aan het Amsterdams Conservatorium. Aanvankelijk werkte zij als sopraan soliste mee aan oratoria en orkestuitvoeringen, opera en kamermuziek-projecten. Haar belangstelling ging steeds meer naar de liedkunst. Tegenwoordig geniet zij bekendheid als zangpedagoge en geeft ze regelmatig workshops en masterclasses. Zij is lid van de National Association of Teachers (USA) en het Genootschap van zangleraren in Nederland. Jeroen Sarphati trad al eens op in Het Oude Slot als liedbegeleider. Hij geeft recitals met bekende zangers als Elly Ameling, Maarten Koningsberger en Marcel Reijans. In 1999 bracht hij een cd uit met de bariton Samuel Zuend. Behalve met zangers werkt hij ook regelmatig met instrumentalisten. Tegenwoordig is hij tevens docent van de liedklas aan het Conservatorium in Utrecht.

Voor meer informatie over het bijwonen van de les en de andere activiteiten van Opera Trionfo kunt u terecht bij: Fien van Zijl de Vilder 023-5441819 of Jeanne Companjen 023-5290008. j.companjen@operatrionfo.nl www.operatrionfo.nl

Agenda: Het Oude Slot Zaterdag 16 maart 2002 14.00-17.00 uur, Toegang gratis, Opera Trionfo openbare les. Kassalijn: 023-5470482 Reserveren van woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling of concert.



Ingezonden persbericht