Gemeente Tilburg

15-3-2002
Onderhandelingen voor nieuwe coalitie begonnen
Partijen: Eerst inhoud, dan samenstelling college

Vanmiddag om 14.00 uur is het overleg gestart dat moet leiden tot de vorming van een nieuwe coalitie in de raad van Tilburg. Deelnemers aan het overleg zijn het CDA (mw E. Aarts en dhr H. Janssen), PvdA (de heren J. Hamming en D. van Griensven), TOP (mw P. Schoenmakers en dhr G. Schriek), AB (de heren L. Visschers en P.Korsmit) en Groen Links (mw A. van de Westelaken en dhr G. Mevis). Het overleg staat onderleiding van dhr F. Slangen.

De aanwezigen hebben een planning gemaakt van de komende twee bijeenkomsten, dinsdagochtend 19 maart en vrijdag 22 maart de hele dag. De partijen streven ernaar om vóór Pasen op hoofdlijnen overeenstemming te hebben bereikt over te voeren beleid voor de komende vier jaar en de samenstelling van het college. De partijen willen eerst inhoudelijk overeenstemming bereiken over het te voeren beleid, waarna een discussie zal plaatsvinden over de portefeuilleverdeling en de samenstelling van het college.

De partijen hebben hun wensen voor de komende jaren kenbaar gemaakt en hierover heeft een eerste aftastend gesprek plaats gevonden. Dinsdag zal dit gesprek worden voortgezet.