Korps: Friesland, plaats: Friesland 13-03-2002
Politieberichten 13/3 (07.00) 13/3 (13.00)

Drachten: diefstal uit auto
In de avond of nacht van dinsdag op woensdag is op De Brekken ingebroken in meerdere personenautos. Het is onbekend hoe de dader in de autos is gekomen; er waren geen braaksporen. De eigenaars, 31-jarige en een 28-jarige man uit Drachten deden aangifte. In de nacht van woensdag op donderdag is ook ingebroken in een personenauto aan De Tille en één aan De Rien. Hier deden een 41-jarige man uit Drachten en een 43-jarige man uit Drachten aangifte. In alle gevallen werd de radio-cd-speler verwijder en gestolen.

Garyp: auto in sloot
Woensdagochtend omstreeks 06.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Waldwei nabij de Fonejachtbrug. Een 28-jarige man uit Drachten reed met zijn personenauto richting Leeuwarden. Hij raakte nog door onbekend oorzaak rechts in de berm. Hij stuurde teveel tegen, raakte de controle over het voertuig kwijt en belandde in de sloot. Bij de komst van de politie was de bestuurder niet meer aanwezig. In verband met takelwerkzaamheden heeft het verkeer tijden de spits hinder gehad van het ongeval. Er hoefde niet te worden omgeleid. Later werd aan het bureau gemeld dat de bestuurder zelf naar het ziekenhuis in Leeuwarden was gegaan. Hij zou schouderletsel hebben. Hierdoor kon hij nog niet worden gehoord.

Leeuwarden: inbraak kantoor
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een kantoor aan de Emmakade. Men kwam binnen via een raam aan de voorzijde. Een aantal computers, een digitale camera en een scanner werden weggenomen. Een 30-jarige medewerker van het bedrijf deed aangifte.

Balk: diefstal uit auto
Afgelopen nacht is op De Warren ingebroken in de auto van een 34-jarige man uit Balk. Een ruit werd geheel uit de rubbers gesneden en lag in de tuin van de buren. Uit de auto werd de radio-cd-speler gestolen. Het was voor de aangever de tweede keer binnen een jaar dat zijn auto werd opengebroken

Fryske Diken controleert bij werk aan de weg
Vanaf maandag 18 maart vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats op de Hegedyk tussen Weidum en Mantgum. Gedurende deze werkzaamheden wordt het verkeer door de medewerkers van Fryske Diken gecontroleerd op snelheid.

Gorredijk: inbraak in garage
Woensdagmiddag heeft een 55-jarige man uit Gorredijk aangifte gedaan. Hij trof s ochtends de kanteldeur van zijn garage aan de Brouwerswal open aan. De avond daar had hij hem afgesloten. Ook een in de garage staande auto was geopend. Vreemd genoeg wordt niets vermist. Mogelijk is/zijn de dader(s) gestoord.