Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.25 uur

Brandstichting

MIJDRECHT In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 maart werd er brand gesticht op het Burgemeester Haitsmaplein.

Omstreeks 01.30 uur trof de politie twee fietsen en een auto aan die in de brand stonden. De fietsen waren vermoedelijk uit de nabijgelegen stalling gehaald en in de buurt van de auto in de brand gestoken. Omdat de fietsen dicht bij de auto lagen vatte deze aan de voorzijde vlam. De agenten hebben de brand geblust.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brandstichting. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Rijn en Venen, tel.: 0900 88 44.

Bestuurders onder invloed

MIJDRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig vanaf het bedrijventerrein de Industrieweg oprijden. Bij het zien van de agenten verhoogde de bestuurder zijn snelheid en reed de Groot Mijdrechtstraat op. Na een korte achtervolging werd het voertuig op hetzelfde bedrijventerrein staande gehouden.

De bestuurder 44 jaar oud en afkomstig uit Mijdrecht werd op zijn vreemde rijgedrag aangesproken. Tijdens dit gesprek bemerkte de agenten dat de man gedronken had. Na een eerste blaastest bleek hij te veel gedronken te hebben. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de Mijdrechter 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van één uur en een boete werd de man naar huis gestuurd.

WOERDEN Tijdens een alcoholcontrole werd in de nacht van 7 op 8 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De bestuurder 30 jaar oud en afkomstig uit Utrecht- werd omstreeks 02.20 uur ter hoogte van de afrit A12(vanuit de richting Utrecht) gecontroleerd. Na een eerste blaastest werd duidelijk dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat hij voor de vierde maal binnen 5 jaar met alcohol achter het stuur zat.

Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Met een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd. Binnenkort zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontrole

WOERDEN De politie heeft donderdag op de Middellandbaan een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.30 uur en 14.15 uur werden in totaal 5 bekeuringen uitgeschreven. Op de Middellandbaan geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten bedroeg 82 km/u.