FNV

FNV-bonden beslissen maandag over WAO-advies
FNV Voorlichting - publieksinfo@vc.fnv.nl

De FNV-bonden besluiten maandag in een gezamenlijke vergadering over de WAO-nieuwe-stijl. FNV Bondgenoten keurde het eerder bereikte akkoord vrijdag definitief af.

De bij de vakcentrale FNV aangesloten bonden besluiten maandag of zij het SER-advies over een nieuw WAO-stelsel steunen.

FNV-voorzitter Lodewijk de Waal voorziet een "spannende vergadering" nu FNV Bondgenoten het WAO-plan definitief heeft afgekeurd. Het ontbreken van een CAO-aanvulling in het nieuwe tweede ziektejaar was een van de belangrijkste bezwaren.

Door de invoering van een extra ziektejaar blijft de werkgever langer verantwoordelijk voor het weer aan het werk helpen van een zieke werknemer. Bovendien krijgen mensen die volledig arbeidsongeschikt zijn een hogere WAO-uitkering.

Anders dan in het eerste jaar, voorziet het akkoord niet in een CAO-aanvulling voor het tweede ziektejaar. Wel kunnen de CAO-partijen voor mensen die aan het werk blijven een aanvullende regeling afspreken.

De bondsraad van FNV Bondgenoten beoordeelde deze voorziening als onvoldoende.

FNV-voorman De Waal erkent het "pijnpunt" maar noemt het WAO-compromis als geheel "uitstekend verdedigbaar". Vooral de grotere verantwoordelijkheid van de werkgever, de verlengde loondoorbetaling en de hogere uitkering voor volledig en duurzaam arbeidsongeschikte mensen zijn "pure winst".

De Waal: "Ik ben het niet eens met FNV Bondgenoten. Als de FNV-bonden 'nee' zeggen tegen het SER-advies ligt de bal weer bij de politiek en komt de vakbeweging weer buiten spel te staan. Dat mag, zeker met de verkiezingen in het vooruitzicht niet gebeuren. Als de peilingen uitkomen, komt er een flinke ruk naar rechts. Dan lopen we zelfs de kans dat de hele WAO verdwijnt."

Lees ook http://www.fnv.nl/01actualiteit/nieuws/?wao-10-vragen.html (de 10 vragen over de WAO).

8 maart 2002

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op http://www.fnv.nl/nieuws. Meer weten over uw salaris? Ga naar www.loonwijzer.nl of www.vrouwenloonwijzer.nl