Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 8-03-2002 Mediaberichten 8 maart (laatste berichten)

Limburg-Noord 26 dronken bestuurders

REGIO - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week 26 automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Baarlo, Weert, Horst, Milsbeek, Stramproy, Gennep, Roermond, Linne, Horn, Hegelsom, Bergen, Blerick, Heythuysen, Venlo, Echt, Tegelen, Steyl, Horst, Venray, Nederweert, Koningsbosch en Maasbree

Op de Frederik van Eedenstraat in Blerick heeft de politie een 57-jarige automobilist uit Blerick aangehouden voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Hij was op de Alberdingk Thijmstraat tegen een verkeersgeleider gebotst waarna hij doorreed. Na onderzoek werd de man op de Frederik van Edenstraat, onder invloed van alcohol, aangetroffen. Zijn auto is in beslag genomen, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Op de Kemp in Horn heeft de politie een 41-jarige automobilist uit Roggel betrapt op rijden onder invloed. Bij een verkeerscontrole bleek dat hij zijn rijbewijs niet bij zich had. Tijdens deze controle bleek verder dat hij teveel gedronken had. Hij weigerde echter om mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Op De Kolk in Horst is een 46-jarige man uit Horst aangehouden voor rijden onder invloed. Bij een controle van de politie weigerde de automobilist om mee te werken aan een blaasproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Bij een controle op de Nieuwstraat in Gennep is een 61-jarige Man uit Ottersum betrapt met teveel drank op achter het stuur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 2 tot 24 uur.

Weert leerling raakt ernstig gewond

WEERT Een 15-jarige jongeman uit Stramproy is ernstig gewond geraakt toen hij vrijdagmorgen op zijn school aan de Thornstraat in een machine terecht kwam. Tijdens een les in metaalbewerking, greep een machine de mouw van de overall van de jongeman, die daardoor niet in staat was de machine uit te zetten. Zijn hand werd door de machine gegrepen en raakte ernstig gewond. De jongeman is met spoed door een ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. Daar is zijn hand geopereerd. Over zijn situatie is verder niets bekend. Door de politie is de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

Venlo 78 bekeuringen bij snelheidscontrole

VENLO - Bij een radarsnelheidscontrole op de Sint Urbanusweg heeft de politie vrijdagmiddag 78 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 511 voorbijgangers was 88 km/u. Goed voor een bekeuring van 216 euro.

Roermond 13 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROERMOND - Bij een radarsnelheidscontrole op de Julianalaan heeft de politie vrijdagmiddag 13 automobilisten bekeurd die harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogste snelheid van de 246 voorbijgangers was 67 km/u. Goed voor een bekeuring van 40 euro.