Gemeente Tiel


Openbare mededelingen 7 maart 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* A. Booy, verbouwen woning, Dijkmanzoet 42 (28-02-2002)
* J. van Eck Auto's, verbouwen verdieping tot bedrijfswoning, Edisonstraat 20 (28-02-2002)

* Boedelcentrum Havendijk, vernieuwen winkel - boedelcentrum, Fabriekslaantje 4-6 (22-02-2002)

* L. Zaat, plaatsen dakkapel, Jan Vermeerstraat 14 (22-02-2002)
* E.P. Neger, vergroten woning, Johanna Naberstraat 19 (26-02-2002)
* S.G. Koopal, plaatsen dakkapel, L. Wilkensstraat 1 (26-02-2002)
* A.J. Spelbos, plaatsen dakkapel, L. Wilkensstraat 3 (26-02-2002)
* L. Kroonenburg, plaatsen dakkapel, L. Wilkensstraat 5 (25-02-2002)
* Inox , bouwen woning op bedrijfspand, Marconistraat 6 (28-02-2002)
* RST Tiel, uitbreiding bedrijfspand, Morsestraat 7 (26-02-2002)
* J. van Zandelingen, vergroten garage, Notarisappel 56 (25-02-2002)
* B. Bastiaans, uitbreiding woning, Rauwenhoflaan 38 (28-02-2002)
* S.V.T., bouwen winkel met 3 woningen Westluidensestraat 16-18 (26-02-2002)

De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verleende bouwvergunningen

* D Berendsen, bouwen woning, Veertien Hond 7a (27-02-2002)
* D. Scheffer, plaatsen lichtreclame, Laan van Westroyen 61 (27-02-2002)

* A. Kruidhof, vergroten woning, Gouvernestraat 14 (27-02-2002)
* M.L.M. Peters, vergroten woning, Gerestein 37 (27-02-2002)
* J.W. Hensbergen, uitbreiden bedrijfsruimte, Zoelensepad 7 (27-02-2002)

* Ben Batouta v.o.f., plaatsen reclamebord, Tolhuisstraat 7 (27-02-2002)

* Zuiveringsschap Rivierenland, renoveren/ vergroten waterzuiveringscomplex, Simon Stevin straat 2 (01-03-2002)
* G.J. Verbeek, aanbouwen keuken, Burg. Bouwensstraat 17 (01-03-2002)

* R. de Vries, intern wijzigen pand, Kleibergsestraat 6 (01-03-2002)
Positieve beschikking bouwmelding

* B. Berkhout, aanbouwen serre, Paulus Potterstraat 40 (27-02-2002)
Deze besluiten liggen zes weken, ingaande op de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen. U kunt de besluiten inzien van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan gedurende deze termijn, tegen dit besluit een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders indienen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Groen

Verleende kap vergunning

Aan: RSG Lingecollege Locatie Heiligestraat
Voor: Twee elzen, twee wilgen, één sierkers, tien sierappelbomen, één esdoorn, één veldesdoorn, één goudenregen, één es en drie populieren op het ter rein van het Lingecollege, Heiligestraat 78 Verzenddatum: 28 februari 2002.

Deze kap vergunning en bijbehorende gegevens en stukken ligt ter inzage bij Publieksvoorlich ting in het stadhuis. De inzagetermijn gaat in vanaf de bij de vergunning vermelde verzendda tum. Degene wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken, kan - op grond van de artikelen 3:45 juncto 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht - binnen zes weken na de bij de kap vergunning vermelde verzenddatum, een bezwaarschrift indienen.

Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Wilt u voorkomen dat de betreffende bomen na afloop van de hierboven genoemde termijn gekapt worden, dan dient u de President van de sector Bestuursrechts van de arrondissementsrechtbank te Arnhem te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Vergunningen/ontheffingen

Verleende vergunning

* Aan Triathlon afdeling Vahalis voor het organiseren van een drie-kamp (zwemmen, hardlopen en fietsen) op 12 mei 2002 van 07.30 uur tot 14.30 uur.(verzenddatum: 1 maart 2002)

Alle op deze vergunningen betrekking hebbende stukken liggen ter inzage bij Publieksvoorlichting. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken kan ingevolge de Algeme ne wet bestuursrecht gedurende zes weken, gerekend vanaf de dag na de achter de vergun ning vermelde verzenddatum bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Verkeer

Verkeersmaatregelen binnenstad, Nieuweweg en omgeving in het kader van het startprogramma Duurzaam Veilig

In het kader van het landelijk Startprogramma Duurzaam Veilig hebben burgemeester en wethouders op 26 februari 2002 besloten tot:
1.

+ instelling van een zonaal toe te passen maximumsnelheid van 30 km/u. op alle wegen en weggedeelten in de binnenstad (het gebied binnen de grachten) en het gebied genaamd de `Nieuweweg en omgeving', dat begrensd wordt door Nieuwe Tielseweg, Heiligestraat, Veemarkt, Rechtbankstraat en de stadsgracht;

+ wijziging van het inrijverbod voor motorvoertuigen op de Sint Walburgbuitensingel en de Hucht vanaf de Brugstraat in éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer waarbij de rijrichting wordt ingesteld vanaf de Huf van Burenstraat naar de Sint Walburgbuiten- singel;

+ wijziging van het inrijverbod voor voertuigen zwaarder dan vijf ton op de Hucht vanaf de Huf van Burenstraat richting de Sint Walburgbuitensingel in een inrijverbod voor vracht wagens;

+ wijziging van het inrijverbod voor motorvoertuigen op de Sint Walburgbuitensingel in éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer waarbij de rijrichting wordt ingesteld vanaf de Veemarkt naar de Brugstraat (met uitzondering van de eerste 50 meter van de Sint Walburgbuitensingel vanaf de aansluiting op de Veemarkt; dit weggedeelte blijft tweerichtingsverkeer);
+ intrekking van het stop- en parkeerverboden in de Nieuweweg;
+ opheffing van het woonerf mr. Pijnacker Hordijkstraat en Badhuisplein;

+ intrekking van het parkeerverbod in de Brugstraat;
+ intrekking van het inrijverbod vanaf Heiligestraat voor de mr. F.J.W.G. Spieringsstraat;

+ intrekking van het bestaande inrijverbod voor motorvoertuigen op het Kastanjelaantje;

+ instelling van een voetgangersgebied op het Kastanjelaantje waarbij fietsen is toege staan;

+ intrekking van het parkeerverbod en inrijverbod voor bromfietsen en motorvoertuigen op het Kerkplein;
+ instellen voetgangersgebied op het Kerkplein waarbij fietsen is toegestaan;

+ intrekking van het eenrichtingsverkeer Schoolstraatje (uitgezonderd (brom-)fietsen);

+ instelling van tweerichtingsverkeer voor fietsers op de Oliemolenwal;

+ intrekking van de aanduiding fietspad op het Oliemolenpad (evenwijdig aan de Oliemo lenwal en gelegen tussen de Oliemolenwal en de Looierstraat);

+ instelling van een voetgangersgebied op het voormelde Oliemolenpad waarbij fietsen is toegestaan.
2. verwijdering c.q. plaatsing van de daartoe bestemde verkeerstekens uit Bijlage I, behorende bij het RVV 1990 die infrastructureel worden ondersteund door de navolgende maatregelen:
+ het maken van zgn. zachte poorten (toegangen met witte strepen dwars op de weg) aan de randen van het genoemde gebied; de lokaties zijn: Kalverbos, Santwijksepoort, Zoutkeetstraatje, Havendijk, 1ste Bleekveldstraat, Sterrebos, mr. F.J.W.G. Spierings traat (zijde Heiligestraat), mr. Pijnacker Hordijkstraat (zijde Heiligestraat), Nieuweweg (zijde Veemarkt) en Sint Walburgbuitensingel (zijde Veemarkt);

+ het aanleggen van:
o plateau's in de Brugstraat op de kruisingen met Mr. F.J.W.G. Spieringsstraat, Nieuweweg; o accentuering van de kruispunten Brugstraat met de aansluitende straten Sint Walburgbuiten- en Sint Walburgbinnensingel;
o een plateau op het kruispunt Binnenmolenstraat - Achterweg;
o een plateau op het kruispunt Achterweg - 1ste Achterstraat;
o het plaatsen van een drempel op de Nieuweweg (niet in de bocht).

3. de besluiten ad I. en II. en het daarbij behorende bebordingsplan aan te geven op de bij deze besluiten behorende en als zodanig gewaarmerkte kaart nummer 2000-128-W;

4. een afschrift van deze besluiten toe te zenden aan de chef van het Korps Regiopolitie Gelderland-Zuid, District De Waarden.

Deze besluiten en de daarop betrekking hebbende gegevens en bescheiden liggen gedurende een termijn van zes weken (ingaande op de dag na deze bekendmaking) van 09.00 uur tot 16.00 uur ter inzage bij Publieksvoorlichting.

Op grond van artikel 3:45 van de Algemene wet bestuursrecht wijzen wij belanghebbenden op de mogelijkheid tegen een of meer van deze besluiten binnen zes weken (ingaande op de dag na deze bekendmaking) bezwaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Tiel. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Tijdelijke afsluiting Grotebrugse Grintweg tussen Hoog Kellenseweg en Spoorstraat
De Grotebrugse Grintweg zal van maandag 4 maart tot en met vrijdag 15 maart 2002 afgesloten worden voor autoverkeer. De weg wordt afgesloten tussen de Hoog Kellenseweg en de kruising met de Spoorstraat aan de oostzijde van het Amsterdam Rijnkanaal. Dit gedeelte wordt verlegd en verhoogd en zal ten gevolge van asfalteringswerkzaamheden worden afgesloten. (Brom)fietsverkeer kan wel passeren.

Voor lokaal verkeer is de volgende omleidingsroute ingesteld: vanaf de Medelsestraat in Echteld, via De Beldert en de Mauriksestraat naar de Industrieweg (N835) in Tiel. Vanuit Tiel: via de Industrieweg en Rooyensteinsebrug of de A15 richting Nijmegen.

Kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei
Vanwege de aanleg van een rotonde op het kruispunt Jhr. P.A. Reuchlinlaan-Akelei wordt vanaf maandag 4 maart tot en met vrijdag 19 april de kruising gesloten voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Westluidensestraat
Een gedeelte van de Westluidensestraat, gelegen tussen de Koninginnenstraat en de Koorn markt, wordt vanwege bouwwerkzaamheden op vrijdag 8 maart van 06.00 tot 11.00 uur, op dinsdag 12 maart van 11.30 tot 16.00 uur en op donderdag 14 maart van 06.00 tot 11.00 uur gesloten voor bestuurders. Tijdens deze maatregelen wordt het éénrichtingsverkeer in de St. Walburgstraat en de Ambtmanstraat opgeheven en zullen deze straten in twee richtingen berijdbaar zijn voor alle verkeer.

Oliemolenwal
Door bouwwerkzaamheden wordt op maandag 11 maart vanaf 12.00 tot 17.00 uur de Oliemo lenwal gesloten voor bestuurders.

Overige

Kennisgeving festiviteiten
Ingevolge artikel 4.1.3. van de Algemene plaatselijke verordening Tiel, hebben alle houders van inrichtingen die vallen onder het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer het recht om 4 maal per kalenderjaar een incidentele festiviteit te houden, waarbij bepaalde voorschriften van dit Besluit niet gelden. Het gaat hier bijvoorbeeld om de maximaal toegestane geluidsniveaus en (en veelal als gevolg daarvan) het verbod op het ten gehore brengen van live-muziek. De houder dient deze festiviteit 2 weken voor aanvang te melden bij burgemeester en wethouders. Zij maken hierbij bekend een dergelijke kennisgeving te hebben ontvangen van:
* de heer J. Septer, waarbij is gemeld dat op 16 maart 2002 van 21.30 tot 00.00 uur live- muziek ten gehore wordt gebracht in stadscafé Hexagon aan het Korenbeursplein 1;
* het bestuur van EersteTielse Jeu de Boulesvereniging de Teerling, waarbij is gemeld dat op 31 augustus 2002 van 16.00 tot 00.00 uur live-muziek dan wel mechanisch versterkte muziek ten gehore wordt gebracht in het clubgebouw aan de Laan van Westroijen 3, in het kader van de viering van het 15-jarig bestaan van de vereniging.

De burgemeester heeft besloten dat er geen redenen zijn om de gemelde festiviteit te verbie den. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie een bezwaar schrift indienen bij de burgemeester. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'.

Bekendmaking beleidsregels ex artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten aanzien van kinderdagverblijven Artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) geeft aan dat burgemeester en wethouders vrijstelling kunnen verlenen van het bestemmingsplan in bij algemene maatregel van bestuur aangegeven gevallen. In deze algemene maatregel van bestuur (artikel 20 Besluit op de ruimtelijke ordening 1985) is aangegeven dat gebruiksveranderingen van opstallen binnen de bebouwde kom mogelijk zijn.

Voor een (buitenschools) kinderdagverblijf of peuterspeelzaal zijn beleidsregels opgesteld waaronder het verlenen van vrijstelling mogelijk is.
Zo is gebruiksverandering toegestaan bij een limitatief opgesomde lijst van gebouwen, instel ling, zoals scholen, sportaccommodatie etc. Als randvoorwaarde is gesteld dat het gebruik geen ernstige hinder voor het leefmilieu opleve ren c.q. geen afbreuk mag doen aan het karakter van de wijk of de buurt.
Bij de toepassing van de beleidsregels dient voorts rekening te worden gehouden met rijks- en provinciaal beleid en met het beleid van andere beleidsvelden zoals milieu, onderwijs/welzijn en volkshuisvesting. Ook is bepaald dat vrijstelling ingevolge de beleidsregels slechts kan worden verleend indien het straatbeeld ruimtelijk niet wordt aangetast, de verkeerssituatie zich daarte gen niet verzet en geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan de gebruiksmogelijkheid van de aangrenzende gronden en bouwwerken.

Overeenkomstig artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht zijn de beleidsregels op 5 maart 2002 opgenomen in het Gemeenteblad Tiel 2002, onder nummer 2.3 en treden in werking op 8 maart 2002.

Bovengenoemde beleidsregels liggen voor een ieder kosteloos ter inzage bij Publieksvoorlichting. Het Gemeenteblad is verkrijgbaar bij de afdeling Bestuur en communicatie, produktgroep juridische zaken.

Bezwaarschrift

Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een be zwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;

* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening
Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank te Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Avri
Particuliere huishoudens kunnen bij de chemokar klein chemisch afval (KCA) inleveren. Ook klein wit- en bruingoed (dit zijn afgedankte elektrische apparaten die qua formaat in de milieu box passen) kunt u naar de chemokar brengen. De chemokar staat binnenkort op de volgende plaatsen:

Overzicht halteplaatsen/tijden van de chemokar in de gemeente Tiel 2002

Wadenoijen

Weth. Van Ooyenweg

Ma. 11 maart
19.00 tot 19.30

Kapel-Avezaath

Zoelensestraat bij speeltuin

Ma. 11 maart
18.15 tot 18.45

Tiel Passewaaij-I

Legipont hoek Notarisappel

Ma. 11 maart
17.00 tot 17.30

Tiel Passewaaij-II

Gezondheidscentrum Passewaaij

Ma. 11 maart
16.15 tot 16.45

Tiel West

Parkeerplaats bij winkelcentrum Kwadrant

Di. 12 maart
20.00 tot 21.00

Tiel Hertogenwijk

Winkelcentrum Hertog Karel

Di. 12 maart
19.00 tot 19.45

Tiel Centrum

Op het plein achter de Waterpoort

Di. 12 maart
17.45 tot 18.15

Tiel Oranjewijk/Noord/Drumpt

Zwembad Groenendaal

Di 12 maart
16.30 tot 17.30

Tiel Burgemeesterswijk/
Bloemenbuurt

Scheeringlaan achter Zuiveringsschap

Do. 14 maart
20.00 tot 21.00

Tiel Het Ooy/Oost/Bomenbuurt

Parkeerplaats `t Oosthonk

Do. 14 maart
17.30 tot 18.15

Tiel De Hennepe/

Kloosterbuurt

Parkeerplaats Winkelcentrum `Westroyen'

Do. 14 maart
16.30 tot 17.15

Tiel Rauwenhof

Winkelcentrum Rauwenhof Kledingcontainers

Do. 14 maart
19.00 tot 19.45

U kunt KCA en wit- en bruingoed ook zelf naar de afvalverwerkings inrichting De Meersteeg in
Geldermalsen brengen. KCA en groot wit- en bruingoed halen wij, nadat hiervoor een afspraak
is gemaakt (telefoonnummer: 0345- 58 53 53) aan huis op. Voor meer informatie kunt u
contact opnemen met de AVRI telefoonnummer: 0345- 58 53 58