Gemeente Enschede

Robbie en Roosje Roombeek krijgen een vervolg


Enschede, 8 maart 2002

De afgelopen weken hebben de de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Toermalijn, A. van Buren en de Bonifatius gewerkt aan het project Robbie en Roosje Roombeek, het vervolg op Toekomstbouwers. Het project Robbie en Roosje Roombeek wordt vrijdagmiddag 8 maart afgerond in een gezamenlijke bijeenkomst, waarbij alle kinderen zijn uitgenodigd.

In de eerste maanden van vorig jaar hebben ca. 120 kinderen van de basisscholen de Toermalijn, de Bonifatiusschool, de A. van Burenschool en de Noordlinde deelgenomen aan het interactieve communicatie en participatieproject Toekomstbouwers. Zij hebben in dit project aangegeven wat hun wensen en behoeften zijn voor de nieuw te bouwen wijk Roombeek. Hun ideeën hebben zij vormgegeven in schitterende Legocreaties die ten toongesteld zijn in het Rijksmuseum. Alle informatie is overgedragen aan de stedenbouwkundige Pi de Bruijn.

In het vervolgproject `Robbie en Roosje Roombeek' geven kinderen hun waardering over wat er met hun inbreng is gebeurd in de plannen voor de nieuwe wijk. Belangrijke onderwerpen waar kinderen vooral hun aandacht op hebben gericht zijn: spelen in de wijk, het monument, sporten, water, de school, een kinderboerderij. Ook in dit project konden kinderen communiceren met voor hen belangrijke mensen van de gemeente, het projectbureau wederopbouw, de wijkagent, de kinderboerderij, het Kompas en van een basisschool. Dit gebeurde via de speciale internetsite
www.toekomstbouwers.nl

Het project `Robbie en Roosje Roombeek' is het eerste project dat onderdeel uit maakt van een groter project: `Tel mee tot tien.... in een levendige wijk die wordt gezien'. De komende 2 jaar volgen nog 9 interactieve communicatie en participatieprojecten in Enschede Noord. In deze projecten wordt samen met kinderen, ouders, bewoners en wijkvoorzieningen verder gewerkt aan leefbare wijken in Enschede Noord met gebruikmaking van moderne ict-middelen. De projecten zijn ontwikkeld door Zeta Interact en worden met hun ondersteuning uitgevoerd. Het project `Tel mee tot tien... in een levendige wijk die wordt gezien' komt tot stand met ondersteuning van Stadsdeel Noord, Projectbureau Wederopbouw en het interdepartementale stimuleringprogramma Technologie & Samenleving.


---