Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

KORTE BERICHTEN

(week 10)


* Gemeente gesloten
In verband met het afscheid van een van de gemeentelijke medewerkers is de gemeentelijke organisatie op dinsdag 19 maart 2002 vanaf 15.30 uur gesloten.


* Theater Chantant
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart a.s. vindt in cultureel centrum De Halle te Axel een dubbele editie plaats van het Theater Chantant, m.m.v. Sankie Koster, Frans de Schepper, Cyril Peeters en Ambras. Kaarten kunt u reserveren bij De Halle, telefoon 562140, of bij Ambras, telefoon 0114-315289.


* Gemeentegids 2002
In tegenstelling tot eerdere berichten zal de gemeentelijke informatiegids 2002 pas deze week huis-aan-huis bezorgd worden in de gemeente Axel. Indien u op maandag 11 maart nog geen exemplaar hebt ontvangen, kunt u de gemeentegids afhalen op het stadhuis. Op verzoek wordt de informatiegids ook toegestuurd; belt u ons, telefoon 0115-568300, of mail naar voorlichting@axel.nl.


* Kindervoorstelling
Op woensdag 13 maart 2002 organiseert Cultureel Contact Axel een gevarieerde kindervoorstelling vol dans, muziek, magie en humor in cultureel centrum De Halle te Axel. Clown Robbedebob brengt de Regenboogshow op de planken. Samen met de kinderen probeert Clown Robbedebob zijn grote droom waar te maken, namelijk zijn eigen regenboog bezitten. Hij gaat op zoek naar de regenboogkabouters De voorstelling begint om 14.00 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij De Halle en kosten 3,50.


* Bezorging ZVA
De laatste weken bereikte de gemeente Axel een aantal klachten over de bezorging van het ZVA in met name het buitengebied. Navraag leerde ons dat het ZVA onlangs is overgeschakeld op een andere bezorgdienst. Bezorgklachten kunnen alleen rechtstreeks (en bij herhaling) aan het ZVA worden doorgegeven. Gemeentelijke informatie, zowel de Informatierubriek als de officiële bekendmakingen, vindt u behalve tweewekelijks in het ZVA dagelijks op de website van de gemeente Axel, www.axel.nl.
---

CERTIFICATEN VOOR COMPUTERCURSISTEN

Op initiatief van het Cliëntenpanel volgde een aantal uitkeringsgerechtigden uit Axel een computercursus op het ROC Westerschelde. In november vorig jaar werden de eerste certificaten uitgereikt aan 11 deelnemers. In januari van dit jaar begonnen zij aan deel 2 van het Europees "computer rijbewijs" en vorige week donderdag ontvingen zij uit handen van docente mevrouw Schriever ook hiervoor een certificaat.

De cursisten zitten al vol goede moed te wachten op de vervolgcursus. Er is ondertussen al een inschrijvingsronde geweest, maar om daadwerkelijk een nieuwe cursus te starten, zijn nog minimaal 3 cursisten nodig

Hebt u interesse in het volgen van deze computercursus? Neemt u dan contact op met mevrouw Wieland van de gemeente Axel, of bezoek het spreekuur van de panelleden in De Halle (het volgende is op 19 maart, van 9.00 tot 12.00 uur).

---

BURGERLIJKE STAND

februari 2002

Geboren:
Femke, dv. E.H.M. Lust en M.J.M. Heerspink
Lisanne P.D., dv. G.C.A. Buijsse en A.G.P.M. Kas Luuk W.A., zv. E.E.W. de Schepper en M.M.A. de Jaeger Anne, dv. K.J. Hamelink en P.L.A. de Klerk

In ondertrouw:
J.M.R. van Hurck en A.E. Haak, beiden wonende te Axel M. Knop en I. Sorber, beiden wonende te Axel
A.J. Bosselaar en M.M. Proost, beiden wonende te Axel R.J.M.L.C. Dubbeldam en D. Buijsse, beiden wonende te Axel J.J. Jansen en J. Pronk, beiden wonende te Axel H.W. van Oosten en M. Sorber, beiden wonende te Axel

Getrouwd:
A.D. Thielman en M.F. Rodriguez, beiden wonende te Axel M.Knop en I. Sorber, beiden wonende te Axel