TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 06-03-2002

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 8 maart
Nederland 2 - 21.55 uur


IVO NIEHE OP BEZOEK BIJ JOCHEM UYTDEHAAGE

In de TROS TV SHOW van vrijdag 8 maart is Ivo Niehe op bezoek bij Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage op de vierde verdieping van zijn flat in Utrecht.

Jochem vertelt dat hij een erg buitenbeentje is in de schaatswereld. Hij woont bijvoorbeeld niet in een dorp met zes huizen en een kerk, maar in Utrecht. Ook opmerkelijk in de schaatswereld is dat hij nog blijer was met de gouden medaille van de Amerikaan Parra, dan met zijn eigen gouden medailles. "Als je daar niet van kan genieten, zit je niet goed in je vel", aldus Jochem. Omdat hij op de Technische Hogeschool in Rijswijk zat en op en neer reed naar Utrecht, had hij weinig vrienden. Het was een niet sociaal bestaan en hij maakte zijn huiswerk in de 40 minuten pauze. Verder heeft de kampioen oog voor vormgeving en architectuur. Hij kreeg een uniek cadeau van zijn ouders: een gemummificeerd beeld op een kar op weg naar de hemel... Tegen Ivo Niehe verwoordt hij nog één keer zijn race: "Je rijdt niet in een roes, maar in een tunnel. Je neemt de meest wonderlijke details waar."

Verder is Ivo Niehe de enige journalist op een persconferentie van het 10-jarig jubileum vierende Jiskefet. In de grote zaal van hotel The Grand in Amsterdam houdt Niehe een interview in sketchvorm. De beste sketches passeren de revue, waaronder de persiflage op Derrick en de hoogtepunten van Debiteuren/Crediteuren.