Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 6 maart 2002

Dagelijkse berichten

Musselkanaal: vrouw (71) beroofd van tas
Een 71-jarige vrouw uit Musselkanaal is dinsdagavond van haar tas beroofd op de Badstraat in haar woonplaats. De vrouw liep in gezelschap van haar man over de Badstraat toen een nog onbekende man haar van achteren naderde en haar tas greep. De overvaller holde weg en verdween met een gereedstaande auto. Doordat de vrouw bij de tasjesroof ten val kwam liep zij hoofd- en schouderletsel op. Zij is door een huisarts behandeld. In de weggenomen tas zaten boodschappen.

Finsterwolde: bejaarde fietser komt ten val
Op het fietspad aan de Ekamperweg in Finsterwolde kwam een 83-jarige fietser uit Winschoten dinsdagmiddag ten val en werd met beenletsel naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. De man haakte met zijn voorwiel in het achterwiel van een fietsende vriend van hem en raakte uit evenwicht. Een omwonende verleende eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten.

Musselkanaal: bromfietser onder invloed
Een 33-jarige bromfietser uit Wildervank werd dinsdagnacht op de Sluisstraat in Musselkanaal betrapt op het rijden onder invloed. De man viel door zijn slingerd rijgedrag op en werd gecontroleerd. Hij blies een promillage van 1.35 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Warffum: man valt van ladder
De hulpdiensten, waaronder de traumaheli, rukten dinsdagmiddag uit naar de Oostervalge in Warffum waar een 39-jarige man uit Baflo van een ladder was gevallen. De man was bezig een dikke tak van een boom te zagen en op het moment dat de tak viel draaide deze naar de ladder toe. De ladder brak af en de man viel van een hoogte van zon 4 meter naar beneden. Hij is met rug- en voetletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Holwierde: rijden onder invloed
Op de Fivelweg in Holwierde werd dinsdagnacht een 40-jarige automobilist uit Delfzijl gecontroleerd op het rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1.05. Bij de controle bleek tevens dat er in de auto een cd-wisselaar, autoradiocassettespeler en een frontje lag waar de man geen redelijke verklaring over de herkomst van had. Hij is voor heling aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Noordhorn: snelheidscontrole
Op de N355 bij Noordhorn werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Op de 80 km weg werden van 490 voertuigen de snelheid gemeten. Er werden 23 overschrijdingen geconstateerd waarbij de snelste overtreder 138 km per uur reed.

Delfzijl: aanrijding op Buitensingel
Tijdens het omdoen van zijn autogordel verloor een 20-jarige automobilist uit Delfzijl op de Buitensingel in zijn woonplaats de macht over het stuur. Hij reed tegen een geparkeerde auto aan. Beide autos werden weggesleept door een bergingsbedrijf. De bestuurder werd met hoofd- en nekletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: gestrande automobilist zonder rijbewijs geeft valse naam op

Een gestrande automobilist (23) uit Groningen had dinsdagmiddag pech toen hij op de Zilverlaan in Groningen werd geholpen door een passerende politiesurveillance. De agenten hielpen de man om de auto aan de kant te schuiven omdat hij gevaar opleverde voor het overige verkeer. Al snel kwam vast te staan, dat de benzinetank leeg was, hetgeen hem aan te rekenen was uiteraard. Toen de agenten hem vroegen naar zijn naam en adres, klopten er enkele zaken niet, waardoor de man mee moest naar het politiebureau. Daar bleek al ras dat hij een valse naam had opgegeven. Bovendien werd duidelijk, dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De auto moest hij bij het politiebureau achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dief aangehouden door bezoeker Stad
Een 21-jarige bezoeker van de stad Groningen uit Klaaswaal heeft dinsdag een 30-jarige zwerver aangehouden die kort daarvoor op de Carolieweg van een bejaarde dame (80) uit Groningen de portemonnee had gestolen. De man was min of meer getuige van de diefstal waarbij de verdachte in het voorbijgaan de tas van de vrouw pakte en daar de portemonnee snel uithaalde. De dief kon vrij snel worden uitgeleverd aan twee passerende agenten die de man voor nader onderzoek overbrachten naar het bureau. Daar werd hij ingesloten. De man is van buitenlandse afkomst. Zijn status zal nog nader worden onderzocht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)