Korps: Flevoland, plaats: district Noord 5-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Brand en meer dan 1000 hennepplanten
LELYSTAD Bij een brand op industrieterrein zijn meer dan 1000 hennepplanten ontdekt. Maandagavond stond een dak van een leegstaand bedrijf op de Kaapstanderweg in brand. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. De hulpverleners wilden controleren of de brand niet bij aangrenzende panden was overgeslagen. Zij troffen daar rook en een aantal weedplantages aan. Het gaat om meer dan 1000 hennepplanten. De plantages worden ontmanteld en alles wordt vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Vermoedelijke oorzaak van de brand is een kortsluiting.

Auto-inbraken
BIDDINGHUIZEN Bij de politie is gisteren aangifte gedaan van een achttal auto-inbraken. Vermoedelijk vonden de inbraken op De Deel en Het Erf van zondag op maandag plaats. Geluidsapparatuur is daarbij weggenomen. De politie vraagt mensen als zij iets verdachts rond autos zien of horen, meteen contact op te nemen met de politie. En verder geldt op slot, buit eruit. Haal waardevolle spullen zoals een radio/CD-speler uit de auto.

Auto-brand
SWIFTERBANT Maandagavond stond een auto op de Ketelmeerdijk in brand. Niemand raakte gewond. De brandweer bluste de brand. Een bergingsgdienst sleepte de volledig uitgebrande auto weg. De oorzaak van de brand is niet bekend.