Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 5-03-2002 Persbericht district AA & Dommel

INBREKER BETRAPT

Vannacht heeft de politie in een bedrijfspand aan de Rooiseheide in Schijndel een 36-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De politiemensen troffen de man aan bij een bureau, waarop een stapel brandend papier lag. Ook de vitrage had al vlam gevat. Het vuur kon door een beveiligingsmedewer-ker gedoofd worden, de man werd meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. De man bleek ingebroken te hebben en ook graffiti op ramen te hebben aangebracht. Ook had hij diverse kasten opengebroken. Er wordt niets vermist.

MAN IN GESTOLEN AUTO BETRAPT

Vannacht heeft de politie op de Rechterstraat in Boxtel een 34-jarige zonder vaste woon- of verblijf-plaats aangehouden. De man reed in een op maandag in Veldhoven gestolen auto. Ook hield hij zich verdacht op bij winkels. De man is ingesloten. Of hij iets te maken heeft met de woninginbraken en de pogingen daartoe afgelopen nacht in Boxtel, wordt nader onderzocht.

WONINGINBRAKEN

In een huis aan de Kalksheuvel in Boxtel is vannacht ingebroken. Men kwam binnen door het forceren van het slot van de voordeur. Uit huis verdween een lap-top en geld. Uit een ander huis in dezelfde straat forceerde men het slot van de achterdeur. Er is stereoapparatuur gestolen. Uit een huis aan de Halderheistraat verdwenen twee fietsen, een gsm en gereedschappen. In twee huizen aan de Kapelweg en een woning aan de Esschebaan in Boxtel heeft een gaatjesboorder vannacht geprobeerd in te bre-ken. Het bleef alleen bij geboorde gaatjes.

BEDRIJFSINBRAAK

Bij een bedrijf aan de Huygensweg in Schijndel is vannacht onder andere een kopieerapparaat gesto-len nadat men een deur had opengebroken.

BROMFIETSENCONTROLE

In het kader van de bromfietsmaand heeft de politie vanochtend in Boxtel 37 bromfietsers gecontro-leerd, waarvan er 24 een bekeuring kregen. Op de Esscheweg zijn 35 bromfietsers gecontroleerd, 15 kregen een verbaal wegens opvoeren, 3 konden geen bromfietscertificaat tonen,
1 bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg en een andere wegens het ontbreken van gele platen. Op de Maastrichtseweg zijn vanmiddag 2 bromfietsers gecontroleerd, een van hen kreeg een bekeuring we-gens opvoeren van de brommer.

VERKEER

Op de Rijksweg bij Helvoirt zijn maandag 220 automobilisten bekeurd die te hard reden.