Gemeente Tilburg

4-3-2002
Structurele samenwerking bij herstructurering Uitvinders/ Zeeheldenbuurt
Uitgangspunten samenwerking vastgesteld

Het college heeft ingestemd met de uitgangspunten voor samenwerking tussen gemeente en woningcorporatie TIWOS bij de herstructurering Uitvindersbuurt/ Zeeheldenbuurt. De partijen willen nauwer gaan samenwerken. Hiermee verbinden de partijen zich aan het realiseren van de herstructureringsopgave en nemen ze een gezamenlijke verantwoordelijkheid hierin.

De uitgangspunten voor samenwerking gaan niet alleen in op financiële aspecten. TIWOS en gemeente onderstrepen in de uitgangspunten ook het belang van een goede positie van bewoners in de samenwerking.

In de uitgangspunten staan financiële uitgangspunten (wie betaalt wat) en afspraken over verantwoordelijkheden. Ook zijn afspraken vastgelegd over de werkverdeling tussen TIWOS en gemeente (bijvoorbeeld sloop woningen en gebouwen door TIWOS, gemeente maakt grond bouw- en woonrijp). Inhoudelijk vormt de herstructureringsvisie, zoals op 28 mei 2001 door de gemeenteraad is vastgesteld, het kader. Daarnaast staat in de uitgangspunten dat de rol van bewoners in de samenwerking formeel moet worden vastgelegd.

Op basis van de uitgangspunten kan op korte termijn een juridische samenwerkingsvorm worden vastgesteld, waarbinnen de verdere planvorming en uitvoering van de herstructurering Uitvindersbuurt en Zeeheldenbuurt Midden & West vorm kan krijgen. Bij deze uitwerking zal via onder andere de wijkorganisatie de rol en betrokkenheid van bewoners in de samenwerkingsvorm een belangrijke plaats innemen.