Betreft: eerste grote schaatsevenement na de Olympische Spelen in Salt Lake City.

Komend weekend verzorgt Radio Alkmaar Lokaal i.s.m. met de Alkmaarse IJsclub, voor alle lokale radio-omroepen in Nederland twee dagen live het NK Allround schaatsen vanaf de overdekte IJsbaan De Meent in Alkmaar.

Deze uitzending zal 'doorgezet' worden via internet op de site www.ijshal.nl. De collega omroepen kunnen de uitzending live overnemen via deze site nadat zij zich van te voren via info@ijshal.nl hebben aangemeld. Dit moeten wij weten i.v.m. inbreken andere omroepen, zoals piraten en/of regionale-omroepen.

Ook is het mogelijk de sportverslaggevers van Alkmaar Lokaal te vragen voor uw omroep bepaalde rijders, bijvoorbeeld deelnemers uit uw gemeente te interviewen. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen die in Salt Lake hebben gereden.Deze vraag voor interviews kunt u doen via redactie@alkmaarlokaal.nl .(gaarne voor vrijdag 1-3-2002 09.00 uur aanvraag indienen i.v.m. sportredactievergadering om 10.00 uur.)

De site is inmiddels door de KNSB gelinkt aan hun eigen site en de KNSB zal ook via de www.ijshal.nl site de uitslagen en startlijsten doorplaatsen.

Verslaggevers die rechtstreeks de ritten brengen zijn: zaterdag Bram Dieleman (normaal ook speaker op de Alkmaarse IJsbaan bij schaatswedstrijden) en zondag Ben Lieferink (ook speaker op diverse IJsbanen in Nederland, bijvoorbeeld bij de KNSB marathonwedstrijden maar ook bekend als 'de stem' bij thuiswedstrijden van AZ). Zaterdag zal de sportredactie van Alkmaar Lokaal versterking krijgen van de Alkmaarse schaatser Arnoud Coenen, nu rijdend voor het Gewest Friesland, nadat zijn commerciële ploeg was opgeheven. Arnoud zal voor de redactie zogenaamde 'studiogesprekken' gaan voeren met de deelnemers zoals bijvoorbeeld Greta Smit. Voor zondag zal ook nog een aansprekende 'interviewer' worden aangezocht.

De live-radio-internetuitzending wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors zoals bijvoorbeeld G-Art (het internetbedrijf die ons de ijshal.site en know-how heeft aangeboden) de firma Winder uit Limmen (tegenwoordig in Alkmaar) die een enorme telekraan voor 0,00 Euro beschikbaar stelt die er voor zorgt dat de verbinding 'door de lucht' van de IJsbaan naar de studio mogelijk is. Ook de andere sponsors (zie de internetsite www.ijshal.nl) zijn van onschatbare waarde evenals de mensen van de dienst Sportzaken van de gemeente Alkmaar alsmede B&W van Alkmaar die deze live-uitzending voor alle lokale omroepen in Nederland zien als een promotie voor de stad Alkmaar.

De uitzendingen beginnen op beide dagen om 09.30 uur. Einde uitzending op zaterdag om 17.00 uur. Op zondag zal de uitzending om 18.00 uur eindigen i.v.m. voetballen en andere sporten die Radio Alkmaar Lokaal natuurlijk ook zal brengen.

Namens Radio Alkmaar Lokaal,

Arie van Westerop
chef sport
06-23235844 of
072-5112020

Natuurlijk is de uitzending ook te beluisteren via internet door iedereen die dat graag wil!