Stichting Keizorg


PERSBERICHT

Zaterdag 2 maart open dag bij Stichting Keizorg

De zorgsector houdt zaterdag 2 maart een landelijke open dag. Onder het motto `Kom `Kei'ken in onze instellingen' zet ook Stichting Keizorg die dag van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren open. Iedereen die eens een kijkje wil nemen achter de schermen van een instelling voor ouderenzorg en verpleeghuiszorg is welkom. Dit geldt in het bijzonder voor mensen die op zoek zijn naar een baan, opleiding, stage of vrijwilligerswerk in deze sector.

Als onderdeel van de campagne `De Zorg. Het echte werk.' heeft de open dag landelijk en ook in Amersfoort een tweeledig doel. Ten eerste kan een breed publiek kennismaken met waar de zorg voor staat. Een tweede, in een tijd van personeelstekorten zeer belangrijke doelstelling, is het enthousiast maken van nieuwe medewerkers.

Keizorg heeft als werkgever veel te bieden, daar gaat het vooral om tijdens de open dag. Bezoekers kunnen de sfeer proeven tijdens rondleidingen. Letterlijk en figuurlijk kan daarbij in de keuken van de instellingen De Lichtenberg (ouderenzorg en verpleeghuiszorg aan de Utrechtseweg vlakbij de Stichtse Rotonde) en Nijenstede (ouderenzorg, tegenover Park Randenbroek) worden gekeken. Medewerkers vertellen over hun werk en bijzonder is dat er bij ouderenzorg De Lichtenberg ook bewoners geïnteresseerden te woord willen staan. Zij die meer willen weten over nieuwe ontwikkelingen in zorg voor ouderen kunnen terecht bij de vernieuwende woonvormen Nieuw Unicum en De Horizon of bij een informatief gesprek over bijvoorbeeld belevingsgerichte zorg. Dit is een nieuwe, op de cliënt gerichte benadering van mensen met een psychogeriatrische aandoening. Een ontwikkeling van heel andere aard waarmee Stichting Keizorg op korte termijn te maken krijgt, is de nieuwbouw van een aantal verpleeghuisafdelingen. Aan de hand van een maquette en impressietekeningen kunnen belangstellenden hierover uitgebreid worden geïnformeerd. Tenslotte is het mogelijk om deel te nemen aan een workshop tiltechnieken.

Keizorg heeft een aantal vacatures voor met name gekwalificeerde ziekenverzorgenden/V.I.G. en ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Medewerkers uit de zorg en van de afdeling personeel en opleiding zullen op de open dag informatie geven over deze vacatures en verschillende opleidingsmogelijkheden. Als blijkt dat de wensen en mogelijkheden van een kandidaat passen binnen Keizorg, kan ter plekke een afspraak worden gemaakt met de leidinggevende van de afdeling waar men belangstelling voor heeft. Geen lange procedures, maar snel duidelijkheid en aan de slag. Deze werkwijze, waar Keizorg enkele jaren geleden mee is begonnen, blijkt kandidaten zeer aan te spreken.

Tijdens de open dag wil Keizorg zich presenteren als een instelling waarin het leuk en uitdagend is om te werken: met veel aandacht voor de persoon van de medewerker in een klimaat van zorgvernieuwing, waarbij medewerkers nadrukkelijk worden betrokken. Aantrekkelijk zijn de mogelijkheden tot deeltijdwerk en flexibel werken, waardoor een baan bij Keizorg goed te combineren is met andere taken die iemand heeft, zoals de zorg voor kinderen. Indien gewenst kunnen kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 zelfs onmiddellijk terecht bij de kinderopvang die door de instelling is geregeld.

Bezoekers kunnen terecht bij alle Amersfoortse Keizorg-instellingen: Ouderenzorg De Lichtenberg (Utrechtseweg 299), Ouderenzorg Nijenstede (Heiligenbergerweg 84) en Verpleeghuiszorg De Lichtenberg (Utrechtseweg 293). Vanaf 11 uur rijdt een pendelbus tussen de instellingen en het Centraal Station Amersfoort. Voor kinderopvang tijdens de open dag wordt gezorgd.

Voor nadere informatie kunt u elders op de website kijken, of u kunt contact opnemen met dhr. Peter Andriessen, hoofd Personeel en Opleiding, tel. 033 - 469 62 99/469 61 21.