Ingezonden persbericht


Proefschrift Wine & Food Festival 2002
Proeverijen, lezingen, wedstrijden, masterclasses, workshops wijn en spijs, Grand Prix Saint-Hubert, wijn en gezondheid, sterren over sterren, tal van prominente gastsprekers, boekpresentaties en een spetterend openingsdiner - kortom: het ideale dagje uit voor de liefhebber van wijn en spijs in optima forma!!

locatie: Golden Tulip Barbizon Palace Hotel, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam (schuin tegenover het Centraal Station) data: zaterdag 2 maart - feestelijk openingsdiner / zondag 3 maart - voor consumenten en professionals / maandag 4 maart - voor professionals

Dit evenement wordt mede gedragen door Proefschrift en ProefKrant, Culinair.net, Elsevier Culinair en PK-Culinair (KWD en SVB-Slijtersvakblad.).

Vorig jaar liep het storm en bezochten bijna 1300 mensen het Wine & Food Festival. Tijdens het Proefschrift Wine & Food Festival 2002 zullen niet alleen topwijnen in alle prijsklassen te proeven zijn; ook is er een totaal gastronomisch omlijstend programma gemaakt, dat klinkt als een klok.

Proeven en discussiëren
Op 3 en 4 maart 2002 zullen de hele dag door lezingen, proeverijen, competities (Grand Prix Saint-Hubert en Graham's Trophy), discussies en andere activiteiten plaatsvinden. Op het programma vinden we diverse grote namen uit de Nederlandse gastronomie en culinaire pers. In de verschillende zalen en foyer staan de proeftafels opgesteld voor doorlopende lezingen en proeverijen van topwijnen en delicatessen uit diverse streken en landen. Daarnaast zijn er tegen een geringe meerprijs workshops met aansluitende proeverijen. Thema's worden nader bekend gemaakt.

Speciale gasten
Verschillende buitenlandse wijnproducenten van naam zullen hun bijdrage verlenen, onder wie Robert Plageoles, maker van unieke Gaillac-wijnen, Sybille Kuntz (Duitsland) Ook Carla Capalbo (Sunday Times, USA magazine Bon Appetit) en Nicolas Belfrage, Master of Wine en publicist voor onder meer het bekende Engelse wijntijdschrift Decanter, zullen aanwezig zijn.

Zondag 3 maart: basiscursus wijnproeven
Voor wie nog weinig ervaring heeft met het proeven en beoordelen van wijn, wordt zondag om 12:00 uur gestart met een basiscursus wijnproeven.

Doorlopende proeverijen
Beide dagen door zijn er doorlopende wijn- en spijsproeverijen aan de stands van diverse vooraanstaande importeurs.

Toegangskaarten: korting bij voorinschrijving
Toegangskaarten à Euro 12,50, over te maken op ABN/Amro 44.97.34.560 t.n.v. Stichting Wine Amsterdam/Antwerpen o.v.v. 'Wine & Food'. Uw kaarten liggen dan klaar bij de kassa. Op de dag zelf kosten de kaarten Euro 17,=.

Voor meer informatie: fax 020 - 624 50 28 / winestone@wxs.nl / info@proefschrift.nl

(

Ingezonden persbericht