Gemeente Zoetermeer

Op 2 maart wethouder Scheffer achter de marktkraam

Als u aanstaande zaterdag 2 maart een visje of een bloemkool op de markt koopt, is de kans groot dat u door wethouder Paul Scheffer van Economische zaken geholpen wordt (zie onderstaand tijdschema). De stage is een onderdeel van een traject om te komen tot een plan ter verbetering van de Zoetermeerse warenmarkten. Kooplieden en gemeente kijken bij elkaar in de keuken om meer begrip voor elkaars werk en problematiek te krijgen. De wethouder gaat hiermee in op de uitnodiging (uitdaging?) van de marktkooplieden om het metier zelf eens te beleven.

Rode draad in het traject is een nota van de gemeente met voorstellen ter verbetering van de markten. Op 4 maart en 18 maart vinden de eerste inspraakbijeenkomsten met de betrokken kooplieden plaats. Het gaat daarbij om zaken als de plek van de markt, de opstelling van kramen, de omvang van de markt, aanwezige branches, de aansluiting op de winkels, openingstijden en de sfeer op de markt. Ook zal met vertegenwoordigers van andere gemeenten, onderzoekers en belangenverenigingen besproken worden hoe minder goed lopende markten vandaag de dag te verbeteren zijn. Uiteraard zal ook met andere betrokkenen op grond van de uiteindelijk te nemen maatregelen overleg worden gevoerd. Te denken valt aan omwonenden, winkeliers en natuurlijk de klanten van de markt.
De dinsdagmarkt in het centrum is zichtbaar voor verbetering vatbaar. Ook de zaterdagmarkt zou in een gemeente met de omvang van Zoetermeer volgens de schrijvers van de nota veel groter kunnen zijn. Voor de vrijdagmarkt, de wijkmarkt in Rokkeveen, zijn geen directe aanleidingen tot grote veranderingen.

De meest effectieve en haalbare maatregelen worden neergelegd in een plan van aanpak. Dit wordt naar verwachting nog voor het begin van de zomer aan B&W en gemeenteraad voorgelegd.

NB. Tijdschema wethouder:
11.00-12.30 Kruts groenten en fruit
12.30-14.00 de Graaf vis

---

Gemeente Zoetermeer © February 2002

Last update: 27 February 2002 (16:59)