RABOBANK NEDERLAND

Rabobank komt met cash service aan huis

De Rabobank gaat een nieuwe gelddienst voor haar klanten opzetten. De bank wil op bestelling en tegen betaling voorverpakte pakketten geld aan huis gaan bezorgen. Met deze dienst denkt de bank tegemoet te komen aan nieuwe behoeften in de markt. Op dit momenten lopen er proeven met waardebezorging aan huis in een aantal kleine kernen en enkele steden, zoals 's Hertogenbosch en Nijmegen. De Rabo Cash Service is met name een antwoord op het groeiend aantal ouderen in ons land en de behoefte van gehandicapten.

De Rabobank is de grootste bank in Nederland en heeft met ruim 1600 kantoren het grootste aantal vestigingen in Nederland en ook het grootste aantal geldautomaten (2.850). Daarnaast kent de bank enkele honderden zittingen in bejaardentehuizen. Met 1,5 miljoen actieve gebruikers is de Rabobank ook de grootste telefoon- en internetbank in ons land.
De bank wil in een aantal gevallen haar klanten nu ook aan huis bedienen en heeft daarom de Rabo Cash Service in ontwikkeling. Deze dienst bestaat er in dat klanten tegen betaling een standaard pakket geld op bepaalde uren in de week thuis kunnen laten bezorgen. De Rabobank doet op dit moment ook proeven met nieuwe diensten in bejaardentehuizen. In een aantal bejaarden- en verzorgingstehuizen kunnen bewoners contant geld van hun rekening bij de Rabobank opnemen via de administratie van hun tehuis. Het is de bedoeling deze dienst in overleg met de tehuizen verder uit te bouwen. Ruim 80 tehuizen hebben het economisch verkeer binnen hun tehuis in overleg met de bewoners en de Rabobank geheel 'cashless' gemaakt. Alle klanten hebben de beschikking gekregen over een pas, waarmee ze in huis alle betalingen kunnen doen, zoals kapster, pedicure en winkel.

Voor oudere en gehandicapte klanten die problemen hebben met het gebruik van de geldautomaat introduceert de Rabobank een zgn. servicepas. Hiermee kunnen klanten zonder nadere toelichting in de bankhal contant geld opnemen. Voor de voorlichting aan oudere klanten die nog niet vertrouwd zijn met geldautomaten en pinnen zal de Rabobank samen met de ouderenbonden 150 senioren opleiden, die 'knoppencursussen' voor hun leeftijdgenoten gaan geven. De afgelopen jaren hebben 150 speciaal door de Rabobank opgeleide senioren in 2220 bijeenkomsten 89.000 ouderen vertrouwd gemaakt met komst van de euro.