Ingezonden persbericht

Persbericht
Kultuerried Museum Joure

Joure, 5 maart 2002

DORITA SAVERT,
TEKENINGEN EN OLIEVERF-SCHILDERIJEN

Kultuerried Museum Joure organiseert tentoonstellingen en voorstellingen in Museum Joure en in de gemeente Skarsterlân. Dit keer presenteert de Kultuerried een tentoonstelling van de in Friesland werkende kunstenares Dorita Savert. De expositie wordt gehouden in Pand 99, onderdeel van Museum Joure. Vanaf zaterdag 9 maart is de tentoonstelling te zien.

Dorita studeerde in 1989 af aan de bekende Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien is haar werk in binnen- en buitenland te zien. De kunstenares exposeert tot en met 6 mei 2002 in Museum Joure. Het getoonde werk is verrassend te noemen.

In haar werk speelt Dorita met traditie van de schilderkunst en wordt ze geïnspireerd door zowel de diepten van de oceaan als de ontdekking van de Hubble telescoop. Ze schildert Hollandse luchten, zeventiende eeuwse driemasters, portretten en stillevens. Kenmerkend voor haar werk is het tegendraadse, het eigenzinnige en het subtiele gevoel voor humor.

Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van de Kultuerried Museum Joure kan een programma bij het museum afhalen. Het adres is Geelgietersstraat 1 11 en het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag t/m maandag van 14.00 17.00 uur. Pand 99, het statige herenhuis van de nazaten van Douwe Egberts, is vrij te bezoeken. Voor het overige industrieel ambachtelijke museumcomplex moet de bezoeker wel toegang betalen.