Volker Wessels Stevin NV

PERSBERICHT

Rotterdam, vrijdag 1 maart 2002

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv ontvangt opdracht voor bouw Westcorner en nieuwbouw Elsevier Science

Koninklijke Volker Wessels Stevin nv heeft opdracht verkregen voor de realisatie van Westcorner in Amsterdam, een groot kantoren- en bedrijvencomplex aan de afslag van de A10, en de bouw van de Millennium Tower in het Teleportgebied. De Millennium Tower kent als bestemming het nieuwe hoofdkantoor van Elsevier Science. Beide projecten zijn in ontwikkeling bij de ontwikkelingsmaatschappij IMCA Vastgoed. Met de totale order, die een bouwoppervlakte van 102.000m2 beslaat, is een bedrag gemoeid van circa 100 miljoen.

De bouw van Westcorner, waar onder meer een bedrijfsruimte voor TPG wordt gerealiseerd alsmede een hotel, een McDonalds-vestiging en kantoren, zal zo'n drie jaar in beslag nemen. Voor de nieuwbouw van het kantoor van Elsevier Science staat 2½ jaar gepland. De werkmaatschappijen Wessels Zeist en IBB Kondor van Koninklijke Volker Wessels Stevin nv zijn belast met de planning en uitvoering van de bouwactiviteiten.

Over IMCA Vastgoed:
IMCA Vastgoed, een onderdeel van de IMCA Group, voorziet in huisvesting van bedrijven, hotelaccommodaties, winkels, woningen en nautische activiteiten. De zakelijke markt is de belangrijkste markt voor IMCA Vastgoed. De activiteiten op dit gebied strekken zich uit van de Noordelijke Randstad tot aan Maastricht. Tevens is de onderneming actief in de Verenigde Staten, Zweden, Spanje en België. Het merendeel van de activiteiten concentreert zich op de ontwikkeling en verhuur van kantoren, winkels en bedrijfspanden. De afgelopen jaren heeft IMCA Vastgoed binnen de zakelijke markt een voorname rol bemachtigd in de ontwikkeling van grootschalige kantoorprojecten met name in en rond Amsterdam. De (her)ontwikkelingen kenmerken zich door de aanwezige en/of potentiële kwaliteit, zoals locatie, de bouwkundige situatie, de architectonische hoedanigheid, (multi)functionaliteit en het rendement op korte en lange termijn.

Over Koninklijke Volker Wessels Stevin nv:
Koninklijke Volker Wessels Stevin nv is een Nederlands concern dat zich richt op gebouwen en infrastructurele projecten. Samen bouwen aan Wonen, Werken en Mobiliteit vormt de essentie van de activiteiten van haar ruim 130 werkmaatschappijen. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland. Daarnaast heeft de onderneming vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België en buiten Europa in de Verenigde Staten en Canada.


Noot voor de redactie (