Ingezonden persbericht

Persbericht


1 maart 2002


Rational Software ondersteunt BEA WebLogic Server 6.1 ~ Rational XDE Professional en de nieuwe BEA WebLogic Plug-In voor het Rational Unified Process versnellen Java/J2EE ontwikkeling ~

Rational Software kondigde haar ondersteuning voor BEA WebLogic Server® 6.1 aan met Rational® XDE® Professional. De Java® Platform Edition en een nieuwe BEA WebLogic Plug-In voor het Rational Unified Process® vereenvoudigen en versnellen de ontwikkeling en toepassing van Java en J2EE® applicaties.

De Java Platform Edition van Rational XDE Professional is een nieuw product voor ontwikkelaars dat de kloof overbrugt tussen software-ontwerp en -ontwikkeling in de Java omgeving. Met de Java Platform Edition kunnen Java en J2EE applicaties rechtstreeks van Rational XDE Professional worden toegepast in de BEA WebLogic Server. Java ontwikkelaars die het J2EE platform gebruiken voor het ontwikkelen van applicaties, zoals Enterprise Java Beans, Servlets, Java Server Pages en webservices, zullen van deze nieuwe mogelijkheid profiteren.

Het Rational Unified Process is een uitgebreide, voor het web geschikte reeks van software engineering 'best practices' die klanten begeleidt bij het stroomlijnen van de ontwikkelactiviteiten van hun teams. BEA is één van de toonaangevende marktleiders die met Rational samenwerkt om het Rational Unified Process uit te breiden naar een breed industrieprocesplatform. (Aanvullende informatie kunt u vinden op http://www.rational.com/news/rup/index.jsp).

De op componenten gebaseerde architectuur van Rational Unified Process gebruikt een Plug-In mogelijkheid waarmee teams hun ontwikkelproces af kunnen stemmen op hun specifieke behoeften en vaardigheden. De BEA WebLogic Plug-In kan gratis gedownload worden op de RUP® Exchange op het Rational Developer NetworkSM (http://www.rational.net), een online community en distributiekanaal waar klanten proces Plug-Ins kunnen up- en downloaden.

"Het maximaliseren van de productiviteit van de ontwikkelaar staat bij IT organisaties bovenaan de prioriteitenlijst," zei John Kiger, director product marketing bij BEA Systems, Inc. "Met Rational XDE Professional en de nieuwe BEA WebLogic Plug-In voor het Rational Unified Process hebben onze klanten een gebruiksvriendelijke ontwikkelhandleiding om sneller applicaties voor het BEA WebLogic Enterprise Platform te kunnen bouwen."

"Rational XDE Professional en de nieuwe BEA WebLogic Plug-In bieden softwareteams uitgebreide ondersteuning bij het bouwen van J2EE applicaties," zei Bill Taylor, director developer marketing bij Rational Software. "Rational's oplossingen voor het BEA WebLogic Enterprise Platform bevrijden ontwikkelaars van tijdrovende taken die software-ontwikkelprojecten kunnen vertragen. Ook zorgen ze ervoor dat ontwikkelaars sneller software-ontwikkelprojecten met een hogere kwaliteit op de markt kunnen brengen."

In aanvulling op de bovengenoemde oplossingen ondersteunen ook Rational Rose®, Rational Suite ContentStudio® en de Rational® QualityArchitect de BEA WebLogic Server. Meer informatie over Rational's producten is te vinden op http://www.rational.com/products.

(411 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Rational Software
Rational Software biedt een software-ontwikkeling platform dat de snelheid, kwaliteit en voorspelbaarheid van softwareprojecten verbetert. Deze geïntegreerde oplossing voor de gehele levenscyclus combineert de beste software-engineeringaanpak, toonaangevende tools en professionele diensten. 96 bedrijven uit de Fortune 100 vertrouwen op de tools en diensten van Rational om op een snellere manier betere software te ontwikkelen. Dit open platform wordt uitgebreid door partners die meer dan 500 aanvullende producten en diensten leveren. Rational is opgericht in 1981 en is één van 's werelds grootste softwarebedrijven. Het bedrijf telt meer dan 3500 werknemers wereldwijd en behaalde in het boekjaar dat eindigde in maart 2001 een omzet van $815 miljoen. Rational maakt deel uit van de Nasdaq-100 Index®.