Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 28 februari 2002

KANDIDAAT-KAMERLID DIEDERIK SAMSOM BEZOEKT NIJMEGEN

Vrijdag 1 maart begroet Nijmegen één van hoogste nieuwkomers op de landelijke PvdA-kandidatenlijst: Diederik Samsom, voormalig campagneleider van Greenpeace Nederland.

Om 12.45 uur geeft Samsom een gastcollege over de moeizame relatie tussen wetenschap en politiek in zaal N4 van de Faculteit Natuurwetenschappen van de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Om 14.00 uur gaat hij op werkbezoek bij Philips Semi Conductors in Neerbosch. Bij één van de grootste werkgevers van Nijmegen laat hij zich informeren over de omgang met milieuaspecten in de bedrijfsvoering. Hij wordt tijdens het werkbezoek vergezeld door wethouder van Ruimtelijke Ordening en PvdA-lijsttrekker Paul Depla en enkele (kandidaat-)raadsleden.

Samsom sluit de dag om 18.30 af met een milieudebat in café Van Rijn (Molenstraat, naast McDonalds). Het thema van het debat is Kyoto lokaal vertaald, waarbij centraal staat hoe aan het Verdrag van Kyoto in Nijmegen vorm gegeven kan worden. Voor de PvdA schuift verder lokale kandidaat Sible Schöne van het Wereld Natuur Fonds aan tafel.Ook komt de vraag aan de orde waarom milieuactivisten juist voor de PvdA kiezen. Samsom kruist over die kwestie onder meer de degens met GroenLinks-gemeenteraadslid Wouter van Eck.