Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 1-03-2002 Persbericht district Den Bosch

MANNEN AANGEHOUDEN MET VUURWAPEN, s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag werd aan een surveillance van de politie gemeld dat op de Wilhelminab-rug aan de Stationsweg iemand met een vuurwapen stond te zwaaien. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen zagen ze de man met een vuurwapen staan zwaaien. Nadat de man de politiemensen in de gaten kreeg probeerde hij weg te lopen in de richting van het station. De man, een 22-jarige Bosschenaar, kon echter snel worden aangehouden. Daarbij bleek, dat hij het wapen aan een andere man had afgegeven. Deze man, een 21-jarige Bosschenaar, kon eveneens worden aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO GESTOLEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond werd vanaf de Hoge Slagen in `s-Hertogenbosch een blauwe Mazda 626 gestolen. Aan de Edisonweg in Veghel werd de auto aangetroffen. De bestuurder had zich in de modder vastgereden. Een chauffeur die langs kwam vertrouwde een en ander niet en bood de bestuurder aan mee te gaan naar zijn bedrijf om een sleepkabel te halen. Tegelijkertijd waarschuwde hij de politie. Door de ter plaatse gekomen politiemensen werd de auto uit de modder getrokken. De aangetroffen bestuurder een 42-jarige man uit `s-Hertogenbosch bleek de auto te hebben gestolen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

KLUIS GESTOLEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Afrikalaan in `s-Hertogenbosch. Een raam werd vernield, waardoor men binnen kon komen. In het bedrijf werd een deur openge-broken. Een kluisje waarin een gering geldbedrag lag werd gestolen.

MAN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Afgelopen nacht is een 18-jarige Bosschenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij over een schutting bij enkele woningen klom. Op een binnenplaatsje achter een woning aan het Water en Vuurplein werd de Bosschenaar aangehouden. Op het binnen plaatsje werden ook inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man is voor onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD, Rosmalen

Afgelopen nacht is een 26-jarige man uit Esch bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevor-derd. De controle vond plaats op de Graafsebaan in Rosmalen.

MAN AANGEHOUDEN IN TREIN, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmorgen is een 18-jarige Fransman aangehouden. Hij werd in de autoslaaptrein van Narbon naar `s-Hertogenbosch betrapt toen hij van twee passagiers in de trein geld had ge-stolen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MET DRUGS AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmorgen is een 47-jarige man uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De man bleek 6 bolletjes drugs bij zich te hebben, vermoedelijk cocaïne en heroïne. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de drugs zijn in beslag genomen.