Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS http://minvws.nl

VWS: ook versnelde vaccinatie meningokokken-c in Soerendonk

Vrijdag 1 maart 2002, nummer 24

OOK VERSNELDE VACCINATIE TEGEN MENINGOKOKKEN-C IN SOERENDONK

Minister Borst van VWS heeft vandaag besloten dat jongeren in Soerendonk ook versneld worden ingeënt tegen meningokokken-C. Zij deed dit op basis van adviezen van de LCI .) en van de GGD Zuid Oost Brabant. Met burgemeester Jorritsma van de gemeente Cranendonck is hierover overleg gevoerd. De burgemeester maakt dit besluit vandaag aan zijn inwoners bekend. Soerendonk maakt deel van uit van Cranendonck en ligt in de buurt van Eindhoven. In Soerendonk zullen 500 tot 600 jongeren van 0 tot en met 18 jaar worden ingeënt. Op basis van nadere informatie wordt de komende dagen besloten of het nodig is het gebied van vaccinaties uit te breiden.

Eerder deze week werd besloten om leerlingen van twee scholen in Rosmalen en hun gezinsleden onder de 19 jaar te vaccineren. Dat gebeurt op 6 maart door de GGD Hart voor Brabant. Op 7 maart worden 7000 kinderen en jongeren onder de 19 jaar door de GGD Rivierenland ingeënt; dit zijn leerlingen van de Cambium Scholengemeenschap in Zaltbommel en voorts jongeren uit enkele omliggende woonkernen.

VWS heeft een gratis telefoonlijn geopend voor informatie over meningokokken. Deze is het komend weekeinde open van 9.00 . 17.00 uur. Op werkdagen is de lijn tot 21.00 uur open. Tot en met vanmiddag 15.00 uur is de lijn ruim 4600 maal gebeld.

-0-0-0-