AutoRai


1-3-2002

MG TF biedt veel keus en individualiteit

De TF, MG's nieuwste sportwagen, komt vanaf april op de Nederlandse markt en wordt leverbaar vanaf 27.630,-, waarmee Engeland's meest verkochte roadster bereikbaar wordt voor een groot liefhebberspubliek.

De TF, MG's nieuwste sportwagen, komt vanaf april op de Nederlandse markt en wordt leverbaar vanaf 27.630,-, waarmee Engeland's meest verkochte roadster bereikbaar wordt voor een groot liefhebberspubliek. Desondanks kan MG voldoen aan de meest veeleisende individuele wensen door het aanbod van vele uitvoeringen en talloze extra's. "Build your own car" is het motto van de TF. De MG TF is er in vier uitvoeringen: TF115, TF120 Stepspeed, TF135 en TF160.

Definitieve consumentenprijzen
De MG TF in zijn nieuwe uitvoering staat scherp geprijsd op de prijslijst, waardoor deze aantrekkelijke roadster zeer bereikbaar is. Consumentenprijs in euro's
TF115 27.630
TF135 30.230
TF120 Stepspeed 32.830
TF160 34.180

Uitgebreide reeks keuzemogelijkheden
De ontwerpers van MG hebben de TF niet alleen een volledig vernieuwd uiterlijk gegeven en de technische configuratie op een nog hoger plan gebracht, ook de lijst met extra's is imposant geworden. Opties die apart of als onderdeel van een pakket te bestellen zijn. Zoals een gekleurde kap in drie nieuwe, optionele kleuren, een afdekkap (wanneer het dak open is) die is afgestemd op de interieurkleuren, een verlaagde en opgewaardeerde wielophanging, een in kleur bijpassend stuurwiel en dito handremgreep, inlegpanelen in de portieren, een bijpassend deksel van het centrale opbergvak en in kleur bijpassende matten. Het zwarte gaas voor de luchtinlaten is optioneel ook in verchroomde vorm beschikbaar.

Daarnaast beschikt de TF standaard al over tal van zaken, zoals een bestuurders- en passagiersairbag, gordelvoorspanners, een startonderbreker met sleuteltransponder, een perimetrisch alarm, een met leer beklede versnellingspook, op afstand bedienbare centrale deurvergrendeling, elektrische ramen, verwarmde en elektrisch verstelbare buitenspiegels, consoleverlichting, groen getint glas en dubbele, ronde uitlaatpijpen.

Er is een uitgebreid aanbod aan optionele 16" wielen leverbaar, zowel als individuele items en als onderdeel van een optiepakket.

De nieuwe optie van een gekleurde kap bezorgt de MG TF een groter keuzeaanbod en een fris voorkomen. Naast de standaard zwarte kap kunnen klanten nu kiezen uit blauw, grijs of groen materiaal (optie), ofwel in een aanbevolen lak/kap kleurcombinatie of eventueel afgestemd op individuele smaak. De afdekkap voor het interieur die bij elke MG TF wordt meegeleverd (te gebruiken wanneer het dak open is) is qua kleur eveneens in overeenstemming met het interieur, wat gezamenlijk voor een smaakvol geheel zorgt. Overigens heeft MG Rover Nederland besloten de interieurbekleding Daytona, een combinatie van leer en stof, niet alleen standaard op de TF160 te leveren, maar dit item tevens aan de standaarduitrusting van de TF120 Stepspeed toe te voegen.

Tot speciale interieuropties behoren onder meer de walnoothout afwerking in de portieren, carbonafwerking, een houtlook inlegstuk voor de middenconsole, een hout/zwart lederen stuurwiel en het Bright pakket, dat bestaat uit een verchroomde asbak en handremknop, verchroomde grilles voor de luchtinlaten en dito deurgrepen. In het uitgebreide aanbod aan MG TF accessoires is tevens een bijpassende, verchroomde sigaaraansteker opgenomen.