Ingezonden persbericht


Persbericht

EDS and Autodesk gaan interoperabiliteit realiseren

tussen hun architecturen voor product design software

's Hertogenbosch/Rotterdam, 1 maart 2002 - EDS en Autodesk hebben een overeenkomst gesloten die tot doel heeft interoperabiliteit te realiseren tussen softwareapplicaties gebaseerd op PLM Solution Parasolid van EDS en ShapeManager van Autodesk. Naadloze connectiviteit tussen de beide platformen maakt het voor de gebruikers mogelijk informatie uit te wisselen tussen beide systemen, de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen.

Door de ontwikkeling van een verbinding tussen de twee platformen kan ontwerpdata probleemloos worden uitgewisseld tussen het op ShapeManager gebaseerde Autodesk Inventor en de verschillende op Parasolid gebaseerde applicaties waaronder Unigraphics van EDS PLM Solutions.

Volgens Chuck Grindstaff, president PLM Products, EDS PLM Solutions, is 'open by design' goed voor de bedrijfstak en bovendien een eis die gebruikers stellen. Het aanbieden van een open omgeving biedt gebruikers grotere flexibiliteit bij het inzetten van technologie. Daarnaast creëert dit nieuwe mogelijkheden voor de aanbieders van PLM (Product Lifecycle Management)-oplossingen. Met name de gemeenschappelijke klanten van EDS en Autodesk zullen als eerste voordeel hebben van deze stap.

Volgens Robert Kross, vice president van de Manufacturing Division van Autodesk, is het voor het bedrijfsproces van gebruikers essentieel dat ontwerpdata probleemloos kunnen worden uitgewisseld tussen de verschillende schakels binnen de productieketen. Dit geldt met name voor de automotive en de luchtvaartsector. Dankzij interoperabiliteit kunnen gebruikers data van verschillende systemen uitwisselen zonder de inzet van vertaaloplossingen van derden, neutrale fileformaten of andere methoden. Dit zorgt bij gebruikers voor betere resultaten en een kortere 'time to market'.

EDS
EDS is wereldwijd al meer dan 37 jaar een toonaangevend IT-dienstverlener. Het bedrijf is actief op het gebied van product lifecycle management, management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer en ontwikkeling. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepositie in de digitale economie.

In 2001 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard. EDS is actief in 58 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. In Nederland is EDS gevestigd in Capelle a/d IJssel, Leidschendam, Spijkenisse, Maarssen, Leeuwarden, Utrecht en Arnhem en 's-Hertogenbosch.

Autodesk
Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonisch ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vier miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Swetlana Westermeijer
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

EDS
Frans Adamowicz
Tel: 073 680 25 00
e-mail: adamowicz@ugs.com

Potters PR
Monique Potters / Anne-Marie Brouwer
Tel.: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl