---

Ministerie van Defensie



---

Bezoek Deense Minister

Nederlandse ISAF-militairen patrouilleren met Deense minister van Defensie

01-03-2002

Het verkenningspeloton van het Nederlandse ISAF-detachement heeft gisteren (28 februari) een demonstratie van een Quick Reaction Force (QRF) optreden gegeven voor de Deense minister van Defensie, H.E. Svend Aage Jensby. Woensdag en donderdag (27 en 28 februari) bracht Jensby een bezoek aan het Deense ISAF-contingent.

De Denen hebben als hoofdtaken Explosieven opruiming (EOD) en civiel militaire samenwerking (CIMIC) en voeren daarom geen patrouilles uit. Om de minister toch een indruk te geven van het optreden van de infanterie van ISAF, hadden de Denen de Nederlandse ISAF-militairen gevraagd om een patrouille uit te voeren met de Deense minister van Defensie als gast. Het Deense en het Nederlandse contingent hebben al sinds het begin van deze missie een zeer goede verstandhouding.

Het Nederlandse infanteriepeloton verzorgde de patrouille terwijl de verkenners optraden als Quick Reaction Force. Tijdens de patrouille, deed de colonne twee scholen aan die in het kader van de CIMIC-projecten worden opgeknapt. Na afloop van zijn bezoek werd minister Jensby door Nederlandse PATRIA-voertuigen naar het vliegveld begeleid. (foto´s: 13 Infanterie bataljon Luchtmobiel).

Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme Bezoek Deense Minister