---

Ministerie van Defensie



---

Directeur Generaal Personeel ontvangt Albeda Award 2002

01-03-2002

De Directeur Generaal Personeel van het ministerie van Defensie, W.J.M. Bunnik, heeft gisteren de Albeda Award 2002 ontvangen. Deze award, bestaande uit een bronzen beeld en een geldsom, wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen in de collectieve sector.

Bunnik ontving de award voor zijn betrokkenheid bij de vele veranderingsprocessen op het gebied van arbeid bij Defensie, zowel voor militairen als voor burgerpersoneel. Bunnik was ondermeer nauw betrokken bij het transformeren van krijgsmacht met dienstplichtigen naar een beroepskrijgsmacht en de integratie van burgerpersoneel in de Defensie-organisatie. Daarbij wist hij de harmonie te bewaren tussen de politieke doelstellingen en de operationele kaders van de krijgsmachtdelen.

Het geldbedrag dat aan de Albeda Award is verbonden is bestemd voor de aanschaf van publicaties voor een door Bunnik te kiezen beleidsterrein. Bunnik heeft in de afgelopen 36 jaar onder meer de functies vervuld van Directeur Burgerpersoneel en Plaatsvervangend Secretaris-Generaal.