Gemeente Eindhoven

Persbericht: 1 maart 2002

Gemeente en onderwijsinstellingen ondertekenen
verkeersveiligheidsconvenant

Vijf scholen voor voortgezet onderwijs in Eindhoven gaan deelnemen aan het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL). Gemeente en scholen tekenden een convenant waarin onder andere afgesproken wordt dat er verkeerslessen op school gegeven gaan worden.

Dagelijks begeven zich alleen al in Eindhoven vele duizenden jongeren zich op weg naar school. Zij lopen daarbij in het verkeer veel gevaar. Riskant verkeersgedrag in combinatie met een gebrek aan kennis en ervaring, en onveilige verkeerssituaties vormen de belangrijkste oorzaak van ongevallen.

Verkeerseducatie vindt op dit moment in het voortgezet onderwijs niet of nauwelijks plaats, maar is wel belangrijk om ongevallen te voorkomen.

Label
Om scholen te helpen om structureel aandacht te geven aan verkeerseducatie in het onderwijs is het Provinciaal Orgaan Verkeersveiligheid (POV) met het project Brabants Verkeersveiligheids Label gestart.

Via het Verkeersveiligheidsplatform Eindhoven is dit project vervolgens in Eindhoven aangekaart. Met het sluiten van dit convenant wordt in Eindhoven een eerste stap gezet om verkeerseducatie ingebed te krijgen in het voortgezet onderwijs.

Het convenant werd ondertekend door de SG Voortgezet Vrije Schoolonderwijs, de Helicon Opleidingen Groenschool, het Augustianum, het Lorentz Casimir Lyceum en het Christiaan Huygens College.